Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sweetspot 2011

Jönköping – kan man ha en hifi-mässa där? Det menar i varje fall Björn Hestner, som efter ett års planerande kunde slå upp porten till Sweetspot 2011 en solig helg i maj.

Skrivet av / 2011-06-17 - 10:04
Sweetspot 2011

Uppskattningsvis drygt 1000 personer lade vägarna förbi, och de blev inte besvikna. Det var en mycket trevlig och avslappnad mässa med massor av spännande att se och inte minst höra. Här följer ett litet axplock av vad man kunde få uppleva under mässdagarna.

Hasse karlsson visar Primare och SA

Audioactive med Hasse Karlsson i spetsen spelade på Primares rosade I32/CD32 och System Audio. Den läckra bänken kommer från Quadraspire. I andra änden av rummet hade man premiär på både Primare I22 och CD22 och de även den alldeles nya lilla men naggande goda Aura1 från System Audio.

Audionord spelar på Audioresearch och Magnepan

Audionord spelade upp ett relativt stort rum med Audio Research och Magnepan – härligt att höra ett par ordentliga paneler också, det var inte mycket annars av det på mässan.

Runt Ljud visar Music Streamer och Gallo Strada

Göran Chatall från Runt Ljud kombinerade också portabel spelare med en anläggning via de smarta MusicStreamer-DACarna. Högtalarna kom naturligtvis från Gallo. Han hade även med sig en prototyp på en integrerad förstärkare med modellbeteckningen B8 (för att den är utlagd som en boxermotor) men i övrigt namnlös. Lät bra gjorde den också.


Hi-Fi Klubben kombinerade portabla spelare med hemmastereon och visade hur enkelt det faktiskt är. Man använde Lyngdorf-elektronik och -högtalare och det lät alldeles utmärkt.

Hi-Fi Klubben hade även med sig ett antal hörlurar för att ge ytterligare exempel på hur man kan få sin portabla spelare att låta bättre.

Sennberg har tidigare mest arbetat på proffssidan. Stephan Segermark visade olika enheter från Auralex för att tillpassa rummet, men man har även underlägg till högtalare och liknande på programmet. På Auralex hemsida kan man få en analys av sitt rum via deras programvara, både i en enkel gratisversion eller mer omfattande mot betalning.

Hans Hidstam visar DLS nyheter

Hans Hidstam från DLS visade firmans nya R-högtalare i Limited Editions. Dessutom hade han med några av deras billigare platta vägghögtalare, som försöker lura akustikens och fysikens lagar genom att faktiskt spela riktigt bra.


Canseda spelade naturligtvis på högtalare från Canton, den här gången via rolig elektronik från Peachtree, en förstärkare för den moderne konsumenten som kan i stort sett allt – och dessutom har den rör!

Danska Artsound presenterade horn från tyska Avantgarde Acoustics. Armin Krauss från Avantgarde Acoustic var på plats berättade om firman och om konstruktionen av de uppseendeväckande och rätt säregna hornhögtalarna.

Polk Audio är tillbaka! Kavena tar nu in det välkända amerikanska högtalarmärket som lyft sig både kvalitets- och ljudmässigt de senaste åren. Jag hörde också en liten ljudlimpa som spelade riktigt kompetent trots ett lågt pris.

I Kavenas andra rum spelade Amphion Argon 1 och subwoofern Imoact 400 tillsammans med slutsteg och D/A-omvandlare från Nuforce

I mitt tycke lät det alldeles ypperligt. Hi-Fi Consult hade ett stort rum med två anläggningar. I den ena var det Tidal-högtalare med förstärkare från VTL och CD från Wadia. Det lät alldeles utmärkt, vilket det också gjorde på anläggningen på tvären, en hel rigg från Burmester.

Stylusaudio hade ett jättesvårt rum som de lyckades få att fungera på bästa sätt med Moon-elektronik och högtalare i form av Sonus Faber Liuttu. CD spelades från Moon och LP från en Brinckmann-spelare, allt var dessutom ihopkopplat enligt alla konstens regler med Nordost-produkter.

Ginza.se är det väl knappast någon som inte känner till. Här hade man med sig ett litet urval CD-skivor i två jättelika ställ, dessutom hade man med sig både LP och DVD. Jo, det är verkligen en välsorterad skivbutik de har på webben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Aston Martin med B&W: Konsertljud i världens första Super Tourer

Legendarisk förstärkare återuppstår

High-end du knappast har sett tidigare

Gissa vad det här är

Kraftfull strömningsförstärkare

Hyllning till legendariskt album

Rulla till toppen