Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ruark Audio R2

Bordsradio i retrodesign men med Bluetooth.

Skrivet av / 2022-09-18 - 10:00
Ruark Audio R2

Engelska Ruark Audio har länge varit bland de bästa på att bygga välljudande radioapparater. Den här är knappast något undantag. Radion, som också har Bluetooth inbyggd, är den fjärde upplagan. Med ännu bättre ljud, om man ska tro Alan O’Rourke, som menar att en R2-radio är den perfekta följeslagaren till morgonkaffet. Eller tekoppen för den delen.

Radion i sig tar inte mycket plats och passar bra i köket, där man kan lyssna på radio över FM eller DAB+ och strömma från Spotify eller en annan streamingtjänst om man så önskar.

Foto: Ruark

Den kan styras med fjärrkontroll eller från UNDOK-appen som också ger dig ljudinställningar, och man kan se vad som spelas på färgskärmen. Radion finns i en mörk finish som kallas espresso med högtalargaller i valnöt, eller i en ljusare version med galler i ask.

Den har också ljudingång, USB-laddning med stöd för uppspelning via USB och hörlursutgång.

R2-radion mäter 34 x 18,5 x 15 cm och kostar 6 499 kronor.

Foto: Ruark

Ruark Audio R1 mk3

Radio för kräsna

Här är det inte bara ljudkvaliteten som övertygar. Även utförandet ligger ett snäpp över konkurrenterna.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen