Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Reloop Hi-Fi TURN X spelar 78-skivor

Med den nya Hi-Fi TURN X från Reloop får audiofiler ett direktdrivet alternativ i premiumklassen.

Skrivet av / 2023-02-03 - 16:16
Reloop Hi-Fi TURN X spelar 78-skivor

Medan de flesta skivspelare är remdrivna satsar tyska Reloop – i likhet med Technics – på direktdrivning. Det ska ge bättre rotationsstabilitet och ett högre vridmoment medför mindre variationer i hastighet. Med moderna motorer och kvartsdrift slipper du cogging (små vibrationer från drivverket) och uppnår full kontroll över stabiliteten.

Hi-Fi TURN X från Reloop har både direktdrivning och ett uppgraderat chassi med en ännu bättre tonarm än den vi känner från Hi-Fi TURN 5.

Foto Reloop

Reloop har investerat i nya maskiner som används för att tillverka delarna armen består av. Det har gjort det möjligt för dem att skapa en ännu mer exakt arm med bättre upphängning och lager med bättre toleranser. Armen levereras med en Ortofon 2M Blue MM pickup, och den har höjdjustering så att man kan ställa in rätt VTA – spårningsvinkel.

2M Blue MM-pickup. Foto Reloop

Jämfört med TURN 5 är det inte bara armen och drivverket som har uppgraderats avsevärt. Chassit är tyngre och mer massivt för bättre dämpning, och med den tjocka tallriken monterad når vikten åtta kilo.

Spelaren har också en elektronisk hastighetsväljare som inkluderar 78 varv, vilket är sällsynt på nya skivspelare. Med alternativet 78 kan samlare äntligen spela sina allra äldsta grammofonskivor.

Kom bara ihåg att då rekommenderas att du har en pickup som är lämplig för så hög hastighet. Eftersom armen har ett avtagbart pickuphus med SME-fäste kan du snabbt byta pickupen på spelaren när du spelar 78-skivor.

Foto ReloopReloop HiFi TURN X är på väg ut till butikerna, och priset för komplett spelare är 1 299 euro, uppåt 15 000 kronor.

 

244366 Reloop Turn X 244366 Reloop Turn X
<
>
Foto: Reloop

 

Reloop Hi-Fi Turn5

Bergfast välljud

Reloop förtjänar uppmärksamhet för sina skivspelare, helt enkelt för att man får mycket för pengarna.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen