Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Referens-skivspelare från MoFi

Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.

Av / 2022-05-21 - 08:11
Referens-skivspelare från MoFi

Om du frågar MoFi vad de har för mål i livet så svarar de: ”Att få in ljudet från studiobanden i lyssnarnas hem.” Med skivspelaren MasterDeck och phonoförstärkaren MasterPhono hävdar de att de kommit närmare drömmen än någonsin. Allt tack vare innovativ ingenjörskonst och intuitiv funktionalitet, blandat med ”vacker arkitektur” och – inte minst – Made in The U-S-of-A!

MoFi MasterDeck Walnut
MoFi MasterDeck i valnöt. Foto: MoFi

Skivspelare: MoFi MasterDeck

Vårt första möte med en UltraDeck belönade vi med inte färre än sex stjärnor i december 2019. Men nu är det dags för en ny toppmodell.

Chefsingenjören bakom MasterDeck heter Allen Perkins och har mer än 30 års erfarenhet av skivspelare. Till den nya modellen har han utvecklat en unik, 25-centimeters tonarm med inbyggd stabilisator (gimbal) för extra precision, kontroll och spårningsegenskaper. Röret är gjort av kolfiber och en patenterad Spiral Groove-motvikt och ett löstagbart pickupfäste (headshell) gör skötseln användarvänlig. Man kan ställa in horisontell vinkel (azimut), vertikal vinkel (VTA) och överhäng för bästa möjliga passform mellan pickupen och resten av konstruktionen.

Läs också Analog pangdebut Här är den bästa skivspelaren du aldrig har hört talas om. Förrän nu.

Motorn sitter på ett isolerat fäste så att brus inte fortplantar sig via skivtallriken och MoFi utlovar ”extrem noggrannhet” på 33,3333 varv/minut. Hastigheten kan fintrimmas för 33, 45 och 78 varv på en fyrsiffrig display.

Skivtallriken är mer än 4 cm tjock och vibrationsdämpande fötter från HRS dämpa vibrationer från underlaget. Plinten är av äkta trä och totalvikten nästan 20 kilo. De analoga kretsarna är tillverkade av Cardas för att säkerställa att även den elektriska signalen tas om hand efter bästa förmåga.

MoFi MasterPhono
MoFi MasterPhono i valnöt. Foto: MoFi

Skivspelarförstärkare: MoFi MasterPhono

För att ta tillvara på det fina ljudet från skivspelaren har MoFi utvecklat en egen phonoförstärkare. Eller RIAA-steg eller skivspelarförstärkare, om man så vill. MasterPhono är konstruerad av Peter Madnick, som har gjort liknande produkter för bland annat Audio Alchemy.

MasterPhono är gjord för att få ut det bästa ur alla pickuper. MoFi utlovar oöverträffad flexibilitet och att allt är ”dödstyst”. En speciell detalj i den här produktgrupen är att MasterPhono har en fjärrkontroll!

Förstärkaren är diskret uppbyggd och dessutom helbalanserad, med stor bandbredd och FET-transistorer i både ingångs- och utgångssteget. Den interna nätdelen är helt reglerad och avskärmad, med dedikerad strömförsörjning till vänster och höger kanal. Elektriskt motstånd och signalförstärkning (gain) kan programmeras genom reläer och på den tjocka aluminiumfronten finns ett par VU-mätare samt reglage för kalibrering av pickupen.

Läs också Fender-skivspelare till alla dina rockplattor MoFi och Fender har gjort en exklusiv grammofon i rockdesign. Men du får skynda dig om du vill ha en!

Pris och tillgänglighet

MoFi MasterDeck och MasterPhono kostar 6 000 respektive 5 000 dollar, så vi räknar med att man får multiplicera med lite drygt tio för att få de svenska priserna. Båda modellerna kommer till HiFi Klubben under tredje kvartalet.

mofielectronics.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Dansk debut som det svänger om

Nu har de gjort en DAC

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

NAD-integrerad lovar toppljud till ett budgetpris

FiiO släpper flera produkter

Ljud & Bild
Rulla till toppen