TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Referens-skivspelare från MoFi

Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.

forfatter
Publicerad 2022-05-21 - 08:11

Om du frågar MoFi vad de har för mål i livet så svarar de: ”Att få in ljudet från studiobanden i lyssnarnas hem.” Med skivspelaren MasterDeck och phonoförstärkaren MasterPhono hävdar de att de kommit närmare drömmen än någonsin. Allt tack vare innovativ ingenjörskonst och intuitiv funktionalitet, blandat med ”vacker arkitektur” och – inte minst – Made in The U-S-of-A!

MoFi MasterDeck Walnut
MoFi MasterDeck i valnöt. Foto: MoFi

Skivspelare: MoFi MasterDeck

Vårt första möte med en UltraDeck belönade vi med inte färre än sex stjärnor i december 2019. Men nu är det dags för en ny toppmodell.

Chefsingenjören bakom MasterDeck heter Allen Perkins och har mer än 30 års erfarenhet av skivspelare. Till den nya modellen har han utvecklat en unik, 25-centimeters tonarm med inbyggd stabilisator (gimbal) för extra precision, kontroll och spårningsegenskaper. Röret är gjort av kolfiber och en patenterad Spiral Groove-motvikt och ett löstagbart pickupfäste (headshell) gör skötseln användarvänlig. Man kan ställa in horisontell vinkel (azimut), vertikal vinkel (VTA) och överhäng för bästa möjliga passform mellan pickupen och resten av konstruktionen.

Läs också Analog pangdebut Här är den bästa skivspelaren du aldrig har hört talas om. Förrän nu.

Motorn sitter på ett isolerat fäste så att brus inte fortplantar sig via skivtallriken och MoFi utlovar ”extrem noggrannhet” på 33,3333 varv/minut. Hastigheten kan fintrimmas för 33, 45 och 78 varv på en fyrsiffrig display.

Skivtallriken är mer än 4 cm tjock och vibrationsdämpande fötter från HRS dämpa vibrationer från underlaget. Plinten är av äkta trä och totalvikten nästan 20 kilo. De analoga kretsarna är tillverkade av Cardas för att säkerställa att även den elektriska signalen tas om hand efter bästa förmåga.

MoFi MasterPhono
MoFi MasterPhono i valnöt. Foto: MoFi

Skivspelarförstärkare: MoFi MasterPhono

För att ta tillvara på det fina ljudet från skivspelaren har MoFi utvecklat en egen phonoförstärkare. Eller RIAA-steg eller skivspelarförstärkare, om man så vill. MasterPhono är konstruerad av Peter Madnick, som har gjort liknande produkter för bland annat Audio Alchemy.

MasterPhono är gjord för att få ut det bästa ur alla pickuper. MoFi utlovar oöverträffad flexibilitet och att allt är ”dödstyst”. En speciell detalj i den här produktgrupen är att MasterPhono har en fjärrkontroll!

Förstärkaren är diskret uppbyggd och dessutom helbalanserad, med stor bandbredd och FET-transistorer i både ingångs- och utgångssteget. Den interna nätdelen är helt reglerad och avskärmad, med dedikerad strömförsörjning till vänster och höger kanal. Elektriskt motstånd och signalförstärkning (gain) kan programmeras genom reläer och på den tjocka aluminiumfronten finns ett par VU-mätare samt reglage för kalibrering av pickupen.

Läs också Fender-skivspelare till alla dina rockplattor MoFi och Fender har gjort en exklusiv grammofon i rockdesign. Men du får skynda dig om du vill ha en!
Fender X MoFi Precisiondeck

Pris och tillgänglighet

MoFi MasterDeck och MasterPhono kostar 6 000 respektive 5 000 dollar, så vi räknar med att man får multiplicera med lite drygt tio för att få de svenska priserna. Båda modellerna kommer till HiFi Klubben under tredje kvartalet.

mofielectronics.com

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend