TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fender-skivspelare från MoFi

MoFi och Fender har gjort en exklusiv grammofon i rockdesign. Men du får skynda dig om du vill ha en!

Här är skivspelaren du ska ha när du lyssnar på dina 180-grams Mobile Fidelity-pressningar av Sultans of Swing!

Mobile Fidelity (MoFi), som är särskilt kända för sina LP-utgåvor av extra hög audiofilkvalitet, har gett sig på tillverkning av skivspelare. Och det har de lyckats överraskande bra med, kunde vår vinylexpert Lasse Svendsen konstatera.

Nu har MoFi i samarbete med Fender gjort en specialmodell i en design som vi absolut vågar kalla för ikonisk. Med plint av ask och klassisk Straocaster Sunburst-lack. Det enda som saknas för att fullända stilen är en omkopplare i tre lägen för hastighet. Men Fender X MoFi Precisiondeck har naturligtvis bara två hastigheter, och man måste flytta gummiremmen själv för att växla mellan 33 1/3 och 45 varv per minut. Pickupen är MoFis egen Master Tracker Cartridge MM.

Plint i ask och Fender Sunburst-lack. Mer rock’n’roll blir det inte. (Foto: Fender)

Om det här är skivspelaren du bara måste ha så får du inte vänta för länge med att slå till. Bara 1 000 stycken ska byggas och av dem är det bara ett fåtal som kommer till Skandinavien, där HiFi Klubben säljer dem. Priset är 35 000 kronor.

Läs mer om Fender X MoFi Precisiondeck här.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.