TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Pytteliten boombox från Logitech

Miniatyrversionen av den trådlösa bluetooth-högtalaren UE Boom.

Logitech-ägda Ultimate Ears har haft fina framgångar med fickhögtalaren UE Boom. Den är en av våra favoriter bland alla små, bärbara bluetooth-högtalare.

Nu har den fått en lillebror, som logiskt nog heter Mini Boom. Precis som storebror är den en robust högtalare som tål att tryckas ner i ryggsäcken eller klämmas ner i fickan när man ska åka bort. Ytan är av gummi, inramad av ett metallskelett.

Även om yttermåtten har krympt utlovas djup bas och ren diskant. Ett fantastiskt stereoljud också, fast då krävs det två stycken Mini Boom. Precis som med storebror går det nämligen att koppla ihop två högtalare med hjälp av den tillhörande appen, så att man kan lyssna i stereo eller fylla ett större rum med musik från två monohögtalare.

Batteritiden sägs vara uppemot tio timmar. Laddningen görs med mikroUSB-kabel.

UE Mini Boom finns i flera färger, inklusive orange, lila, rött, gult och svart. Priset är 1 000 kronor.

Logitech.se

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.