TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Pro-Ject X8, Phono Box DS3 B och Phono Box S3 B

Ny high-end spelare och två balanserade phono-förstärkare.

forfatter
Publicerad 2022-04-21 - 09:00

Vinylälskare har fått ytterligare en möjlighet att höja ljudkvaliteten med Pro-Ject X8, enligt dem själva. Den nya skivspelaren är inte en budgetmodell precis, men med tanke på att den är baserad på de dyrare X9 och X10 ser den konkurrenskraftig ut.

Läs också Bästa skivspelaren i klassen Välljudande Pro-Ject X2 är skivspelaren man ska välja i den här prisklassen.

Spelaren är en high-end version av X2 som vi var väldigt exalterade över i vårt test för ett tag sedan. Men här är delarna hämtade från dyrare Pro-Ject-spelare. X8:an väger 15 kilo och är byggd enligt mass-principen där endast nålarmen och de TPE-dämpade fötterna på undersidan ger vika för vibrationer.

<
>
X8 med keramisk lager

Den remdrivna spelaren har Pro-Jects påkostade 9cc Evolution-tonarm och kan levereras med en Ortofon Quintet Blue, MC pickup.

Där X9 och X10 använder vinylyta på tallriken har X8 en TPE-dämpad aluminiumtallrik på 5,1 kg med filtmatta ovanpå. Men det mest speciella med X8 är kanske att den kan användas med balanserade kablar och phonoförstärkare som har balanserade ingångar och kretsar.

Spelaren kommer med en fempolig RCA-kabel, och du kan uppgradera till en balanserad XLR-kabel, som passar fint i de två nya phono-förstärkarna från Pro-Ject.

X8 front walnut 989x550 1
<
>
X8 valnöt

Samtidigt som X8 kommer även två nya balanserade phono-förstärkare för MC- och MM-pickuper att släppas. Med en balanserad signalväg från spelare till förstärkare kan Pro-Ject sänka brusnivån ytterligare. Båda är byggda uteslutande med diskreta komponenter och balanserad signalväg.

X2 black matPhono Box DS3 B
X2 och Phono Box DS3 B

Phono Box S3 B är den dyrare av de två med steglös justering av l belastningsimpedans från 10 till 1000 ohm, dessutom med en inställning på 47 kOhm.

Kapacitansen kan ställas i fyra steg, 50, 150, 300 och 400 pF, medan förstärkningen kan ställas in i sex steg från 40 till 65 dB.

Phono Box DS3 B silver walnut 989x462 1
<
>
Phono Box DS3 B silver med sidor i valnötsträ

DS3 B har både XLR och fempolig balanserad ingång för signalen från skivspelaren, och balanserade utgångar. Den enklare S3 B har samma fempoliga ingång, men obalanserade RCA-ingångar samt balanserade och obalanserade utgångar. Den har inte heller samma omfattande justeringsmöjligheter som DS3 B, men grundstrukturen med balanserad symmetrisk signalering är densamma.

Phono Box S3 BX1 lifestyle
Phono Box S3

Pris:

Nordiska priser var inte klara i skrivande stund, med priser i euro är följande:

X8 utan pickup, 1.999 €. X8 med Ortofon Quintet Blue, 2.299 €.

Phono Box DS3 B: 599 €

Phono Box S3 B: 399 €.

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Tangent-förstärkarkombination har premiär på München-mässan Danska Tangent har gjort ett diskret förstärkarsystem. Men både storleken och priset är mindre än förväntat.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
De tio bästa highend-förstärkarna just nu. Här är de tio bästa highend-förstärkarna just nu.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
CD-spelare med rör CD-spelaren McIntosh MCD12000 har rör i signalvägen.
Tre väldigt budgetvänliga skivspelare Pro-Ject E1 har Bluetooth också.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend