Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Pro-Ject Power Box DS3 och Power Box Phono S3

Den ena strömförsörjningen kan du ansluta sex enheter till.

Skrivet av - Publicerad 2023-02-02 - 16:45
Pro-Ject Power Box DS3 och Power Box Phono S3

Många skivspelare levereras med en extern strömförsörjning. Så är det med många andra komponenter också, och vanligtvis är de små medföljande strömförsörjningarna av varierande kvalitet.

De är sällan eller aldrig immuna mot brus, som följer med hela vägen från stickproppen till elektroniken i komponenterna. För skivspelare innebär detta små hastighetsförändringar som du inte nödvändigtvis hör, men som resulterar i ojämn rotation. I en förstärkare eller CD-spelare följer bruset med hela vägen till högtalarna.

Pro-Ject tror att de har en lösning på det första problemet med Power Box Phono S3.

blank
Power Box Phono S3. Foto Pro-Ject

Den lilla lådan är tillräckligt kraftfull för att servera brusfri ström till både en skivspelare och ett separat phonosteg (RIAA-steg). Den kan användas med spelare och phono-steg som behöver antingen 15 eller 18 volts spänning, och den finns i både svart och silvergrå.

Priset anges till 179 Euro, runt 2 000 kronor.

Läs också Stabil ström ger bättre ljud Byter du ut den gamla nätdelen mot en ny så kan det hända att du blir lika överraskad som vi blev.

 

blank
Power Box Phono S3. med 15 och 18 V.

 

Pro-Ject Power Box DS3 Sources är, som namnet antyder, en strömförsörjning för flera enheter. Den kan användas med sex enheter, två med 9 volt spänning, en på 15 V och tre på 18 V.

blank
Power Box DS3 bak

Den har ESR-kondensatorer och 10 000 μF filterkapacitet, med en kopparskärmad transformator inuti. Här får man också överspänningsskydd och möjlighet att fästa träpaneler på sidorna med små magneter som håller fast dem.

Power Box DS3 Sources kostar naturligtvis mer, priset anges till 699 Euro, knappt 8 000 kronor.

blank
Power Box DS3 Sources. Foto. Pro-Ject

 

Spelar strömmen roll?

Är ström viktigt?

IsoTek vill övertyga oss om att strömmens kvalitet är allt annat än humbug och hokuspokus.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Pro-Ject Power Box DS3 och Power Box Phono S3”

  1. Hej, kommer JBL med någon subwoofer till den nya L classic serien? Jag har dessa L52 or och spelar dem med mina gamla fina L65or vilket inte är så dumt…

    Best/ Sola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen