Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 10Delta

Nyhet

Pro-Ject MC-pickup

Prisvärd uppgradering av din skivspelare.

Skrivet av / 2023-10-18 - 20:38
Pro-Ject MC-pickup

De är nog mest kända för sina många skivspelare i alla prisklasser, men de gör även en del pickuper för skivspelare, och nu lanserar Pro-Ject tre nya sådana.

Instegsmodellen Pick it PRO lanseras i en balanserad version, Pro-Ject kallar den True Balanced, och MM-pickupen har symmetriskt balanserad signalöverföring till phonosteget, vilket tar bort allt brus på vägen.

Pick it PRO Balanced (se bilden ovan) är särskilt väl lämpad för Pro-Jects Phono Box S3 B eller Phono Box DS3 B, där B står för balanserad.

Priset är angivet till 199 Euro.

MC9 MC-pickup

MC9 på EVO tonarm. Foto: Pro-Ject

De andra två är båda Moving Coil-pickuper, som med lägre utspänning kräver en MC-ingång på förstärkaren. Pick it MC3 och MC9 är början på en ny serie MC-pickuper, och enligt Pro-Ject har de två olika ljudsignaturer.

Läs också Evolutionsteorin i praktiken Pro-Ject har uppgraderat retrospelaren The Classic och gjort ett av de bästa köpen i klassen.

Den dyrare MC9 är den mest detaljerade och dynamiska, med en stor ljudbild enligt Pro-Ject, medan MC3 är allroundmodellen som ger pop och rock lite extra tyngd och dynamik.

MC9. Foto: Pro-Ject

MC9 är byggd i ett aluminiumhus och har en fyrkantig spoltråd i 57 Iron, kryogeniskt behandlad nålarm och 0,35 mV utgångsspänning. Den ska belastas med 100 till 470 ohm, behöver 1,8 grams stifttryck och väger 9,6 gram.

Priset är angivet till 1399 Euro.

MC3 MC-pickup

MC3. i EVO 12 AS tonarm. Foto: Pro-Ject

MC9 är också byggd i ett aluminiumhus, denna gång blått. Med Armco spoltråd, kryogeniskt behandlad nålarm och 0,4 mV utspänning. Den ska belastas med 100 till 220 Ohm, behöver 2 grams stifttryck och väger också 9,6 gram.

Båda har gängor för fästskruvar, så man slipper krångla med små muttrar.

Priset är angivet till 599 Euro.

Läs också Välj en bättre pickup till skivspelaren En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Kostar mer än en Mercedes

En helt galen förstärkare

Musical Fidelity utökar Nu-Vista-serien

Roon får ny ägare

Nu med inbyggd förstärkare

Kia EV9: Premium-ljudanläggning från Meridian

Förförstärkare för ett fåtal

JBL:s trådlösa skivspelare ute i butik

Lysande ljud

Kraftfullt integrerad med nätverk

Världens mest kraftfulla bärbara?

Skapar en sista specialutgåva

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen