Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Pro-Ject MaiA DS3 och Stereo Box S3 BT

En enkel och en avancerad integrerad förstärkare.

Skrivet av / 2022-11-21 - 14:00
Pro-Ject MaiA DS3 och Stereo Box S3 BT

Lyckligtvis är det fortfarande möjligt att skaffa bättre ljud utan att råna en bank. Budgetvänlig hi-fi tillverkas fortfarande, och Pro-Ject är en av tillverkarna med det största urvalet i den trevliga änden av prisskalan. Nej, vi pratar inte bara om de prisvärda skivspelarna från Pro-Ject, utan de små burkarna som dessa.

Pro-Ject MaiA DS3 och Stereo Box S3 BT, är två integrerade förstärkare med Bluetooth. För två olika behov och två olika budgetar. Stereo Box S3 BT är den mest prisvärda för 399 Euro, med 40 watt effekt i varje kanal och strömning via Bluetooth aptX HD. Den har bara två analoga ingångar, men det räcker för många som bara behöver en enkel förstärkare för ett par små högtalare.

Stereo Box S3 BT (foto: Pro-Ject)

Förstärkaren har faktiskt en utgång för en subwoofer eller en extern förstärkare, eller ett par aktiva högtalare. Precis som MaiA DS3 finns Stereo Box S3 BT i svart eller silvergrått.

Stereo Box S3 BT bak (foto: Pro-Ject)

Pro-Ject MaiA DS3 är också utrustad med Bluetooth aptX HD, men här får man hela 140 W effekt per kanal och många fler ingångar. Bland de totalt nio ingångarna finns det fyra digitala, inkluderat USB med stöd för 24-bit/192 kHz ljudfiler, och bland de fyra analoga ingångarna finns det också en för skivspelare. Med antingen MC- eller MM-pickup.

Pro-Ject MaiA DS3 bak (foto: Pro-Ject)

Som man kan se har också MaiA DS3DS3 subwooferutgång, och två utgångar för till exempel aktiva högtalare, eller en extra förstärkare som också kan styras från fjärrkontrollen.

Förstärkarens digitala omvandlare är en PCM 1795DB med 32-bit/192 kHz, en så kallad Delta-Sigma DAC som stödjer högupplöst ljud från digitala ljudkällor.

MaiA DS3 är prissatt till 1 199 Euro i svart eller silvergrått.

MaiA DS3 och CD-Box-DS3 med en Classic skivspelare. Alla foton: Pro-Ject

Pro-Ject CD box RS2 T

Minispelare i tungviktsklassen

Om du behöver en ny CD-spelare så kan det hända att Pro-Jects CD-box är allt du behöver.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen