TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Pro-Ject Automat A1

Skivspelaren Pro-Ject Automat A1 startas och stoppas med en enda knapp.

forfatter
Publicerad 2022-02-07 - 14:57

Nya Pro-Ject Automat A1 blir märkets första helautomatiska skivspelare, men allt handlar inte bara om användarvänlighet. Ljudet är också viktigt.

Audiofiler har alltid sett ner på helautomatiska skivspelare eftersom de föredrar att sköta allting själva. Tonarmar som lyfts och förflyttas av elmotorer och stag är nämligen en källa till brus och annat man vill undvika.

Men i den här skivspelaren sätts all automatik ur spel så fort skivan börjar snurra och armen sänker ner nålen i spåret. Allt kopplas ur och aktiveras inte igen förrän armen passerar slutet av LP-skivan, på så sätt hävdar Pro-Ject att ljudet inte påverkas.

 

A1 ProJect Automat Tonearm 1 989x1482 1 A1 ProJect Automat StartStop 989x660 1
<
>
Foto: Pro-Ject

Automat A1 är faktiskt Pro-Jects första helautomatiska spelare, som fått automatiken från välrenommerade Dual i Tyskland där de har tillverkat automatiska skivspelare i decennier.

Allt du behöver göra är att lägga på vinylplattan, kolla att hastighetsväljaren är i rätt läge och flytta omkopplaren till Start. Då svänger tonarmen till början av skivan och sänker ner nålen.

A1 ProJect Automat Tonearm 2 989x477 1 A1 ProJect Automat Pulley 989x660 1
<
>
Foto: Pro-Ject

Skivspelaren är remdriven och levereras med en Ortofon MM-pickup, en skivtallrik av aluminium och ett par Pro-Ject Connect it E-kablar. Den har ett inbyggt phonosteg – som går att koppla ur med en strömbrytare på baksidan om man redan har en phono-ingång på förstärkaren.

A1 ProJect Automat 6
Foto: Pro-Ject

Pro-Ject Automat A1 har en snäll prislapp, 400 euro, och är redan på väg till butikerna.

A1 ProJect Automat Cartridge
Foto: Pro-Ject

 

Läs också Skivspelaren du måste lyssna på Pro-Ject lyckas fullständigt med en skivspelare som på allvar tar upp kampen med referensen i prisklassen.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kraftfull förstärkare med strömning Kan fås med strömningsmodul och phono-steg.
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend