Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Pro-Ject Automat A1

Skivspelaren Pro-Ject Automat A1 startas och stoppas med en enda knapp.

Skrivet av / 2022-02-07 - 14:57
Pro-Ject Automat A1

Nya Pro-Ject Automat A1 blir märkets första helautomatiska skivspelare, men allt handlar inte bara om användarvänlighet. Ljudet är också viktigt.

Audiofiler har alltid sett ner på helautomatiska skivspelare eftersom de föredrar att sköta allting själva. Tonarmar som lyfts och förflyttas av elmotorer och stag är nämligen en källa till brus och annat man vill undvika.

Men i den här skivspelaren sätts all automatik ur spel så fort skivan börjar snurra och armen sänker ner nålen i spåret. Allt kopplas ur och aktiveras inte igen förrän armen passerar slutet av LP-skivan, på så sätt hävdar Pro-Ject att ljudet inte påverkas.

 

A1 ProJect Automat Tonearm 1 989x1482 1 A1 ProJect Automat StartStop 989x660 1
<
>
Foto: Pro-Ject

Automat A1 är faktiskt Pro-Jects första helautomatiska spelare, som fått automatiken från välrenommerade Dual i Tyskland där de har tillverkat automatiska skivspelare i decennier.

Allt du behöver göra är att lägga på vinylplattan, kolla att hastighetsväljaren är i rätt läge och flytta omkopplaren till Start. Då svänger tonarmen till början av skivan och sänker ner nålen.

A1 ProJect Automat Tonearm 2 989x477 1 A1 ProJect Automat Pulley 989x660 1
<
>
Foto: Pro-Ject

Skivspelaren är remdriven och levereras med en Ortofon MM-pickup, en skivtallrik av aluminium och ett par Pro-Ject Connect it E-kablar. Den har ett inbyggt phonosteg – som går att koppla ur med en strömbrytare på baksidan om man redan har en phono-ingång på förstärkaren.

A1 ProJect Automat 6
Foto: Pro-Ject

Pro-Ject Automat A1 har en snäll prislapp, 400 euro, och är redan på väg till butikerna.

A1 ProJect Automat Cartridge
Foto: Pro-Ject

 

Läs också Skivspelaren du måste lyssna på Pro-Ject lyckas fullständigt med en skivspelare som på allvar tar upp kampen med referensen i prisklassen.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

High-end yacht Hi-Fi

Spotify HiFi: Fortfarande i planerna

Musikstreamern som spelar allt och driver dina hörlurar

Tar bort knastret från dina skivor

Cambridge-strömmare ska sätta en ny standard i prisklassen

Direktdriven skivspelare med kvartsstyrd drivenhet

Rulla till toppen