TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Inredning för öga och öra

Hos det nordiska designföretaget Poasana är idén om en hälsosam ljudmiljö en viktig komponent för ökad livskvalitet och allmänt välbefinnande.

forfatter
Publicerad 2022-10-03 - 16:55

Malmöföretaget Poasana, som även tar stor hänsyn till estetik och hållbarhet, lanserar nu högfrekvensabsorbenter speciellt framtagna för att passa hifi-intresserade med höga krav på både design och funktion. Ljudtavlorna är svenskproducerade av återvunnet material och absorptionsintervallet uppges till 300Hz – 50kHz.

HiFi-klubben på Svågertorp i Malmö är först ut med de specialdesignade ljudtavlorna.

– Vi vill kunna erbjuda en helhetsupplevelse och ett paket till våra kunder. Det finns många saker som bidrar till bra ljud. Valet av förstärkare och högtalare, dämpningsfötter, kablar och andra tillbehör, men även möbler och mattor i rummet kan göra stor skillnad för upplevelsen. Ljudabsorberande tavlor bidrar till ännu bättre ljudupplevelser, säger Mohanad Shinishil från HiFi-klubben Svågertorp.

20210602_POASANA_Miljoer_9738_ALT 20210602_POASANA_Miljoer_9737_ALT
<
>
HiFi-kollektionen från Poasana består av lätta paneler i två olika storlekar och åtta utföranden som absorberar höga frekvenser, tar bort eko och andra påträngande ljud. (Foto: Poasana)

Senaste trenden inom HiFi-världen i USA och i Tyskland är att det inte enbart handlar om utrustning och teknik. Även rummet och designen av rummet är viktig för att skapa bästa ljudupplevelse. Detta är något som Poasana tagit fasta på och gör det lätt att skapa rätt förutsättningar med ultralätta ljudtavlor som enkelt kan monteras på väggen. Poasana är det första svenska varumärket som erbjuder A-klassade högfrekvensabsorbenter.

– Det handlar mycket om att inte bara inreda för ögat utan även för örat. För de HiFi-intresserade är detta redan en självklarhet när det gäller tekniken. Med diskreta ljudabsorbenter optimeras ljudet i rummet, utan att det görs avkall på estetiken. Enkelt förklarat tar ljudabsorbenter bort reflektionerna som sker i rummet. Oljud och höga frekvenser tas bort medan det önskade ljudet kommer rakt in i örat och ger optimal upplevelse, säger Poasanas VD Patricia Möller.

Pris och tillgänglighet:

Ljudtavlorna finns att beställa på www.poasana.se samt i butik hos HiFi-klubben Svågertorp.

Rekommenderat pris är 1 295 kronor (580x380mm) respektive 1 495 kronor (959×350 mm).

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Lämna en kommentar

Prisvärd skivspelare med bättre ljud Levereras med 2M Red MM pickup och inbyggt phonosteg.
Kompakt och billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC är en kombinerad digitalomvandlare, förförstärkare och hörlursförstärkare.
Regaförstärkaren har blivit "digital" Rega har klamrat sig fast vid analoga ingångar på sina förstärkare. Men nu har de äntligen tagit klivet in i den moderna tiden.
Ny dansk high end-serie Kända namn bakom tre förstärkare i tungviktsklassen.
En legend ligger bakom bakom dessa Efter skivspelarna är de klara med sin första högtalare.
Ny toppserie från Audiolab Brittiska Audiolab har fött en helt ny förstärkare - och faktiskt en CD-transport också!
Följ Ljud & Bild