Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Inredning för öga och öra

Hos det nordiska designföretaget Poasana är idén om en hälsosam ljudmiljö en viktig komponent för ökad livskvalitet och allmänt välbefinnande.

Av / 2022-10-03 - 16:55
Inredning för öga och öra

Malmöföretaget Poasana, som även tar stor hänsyn till estetik och hållbarhet, lanserar nu högfrekvensabsorbenter speciellt framtagna för att passa hifi-intresserade med höga krav på både design och funktion. Ljudtavlorna är svenskproducerade av återvunnet material och absorptionsintervallet uppges till 300Hz – 50kHz.

HiFi-klubben på Svågertorp i Malmö är först ut med de specialdesignade ljudtavlorna.

– Vi vill kunna erbjuda en helhetsupplevelse och ett paket till våra kunder. Det finns många saker som bidrar till bra ljud. Valet av förstärkare och högtalare, dämpningsfötter, kablar och andra tillbehör, men även möbler och mattor i rummet kan göra stor skillnad för upplevelsen. Ljudabsorberande tavlor bidrar till ännu bättre ljudupplevelser, säger Mohanad Shinishil från HiFi-klubben Svågertorp.

20210602_POASANA_Miljoer_9738_ALT 20210602_POASANA_Miljoer_9737_ALT
<
>
HiFi-kollektionen från Poasana består av lätta paneler i två olika storlekar och åtta utföranden som absorberar höga frekvenser, tar bort eko och andra påträngande ljud. (Foto: Poasana)

Senaste trenden inom HiFi-världen i USA och i Tyskland är att det inte enbart handlar om utrustning och teknik. Även rummet och designen av rummet är viktig för att skapa bästa ljudupplevelse. Detta är något som Poasana tagit fasta på och gör det lätt att skapa rätt förutsättningar med ultralätta ljudtavlor som enkelt kan monteras på väggen. Poasana är det första svenska varumärket som erbjuder A-klassade högfrekvensabsorbenter.

– Det handlar mycket om att inte bara inreda för ögat utan även för örat. För de HiFi-intresserade är detta redan en självklarhet när det gäller tekniken. Med diskreta ljudabsorbenter optimeras ljudet i rummet, utan att det görs avkall på estetiken. Enkelt förklarat tar ljudabsorbenter bort reflektionerna som sker i rummet. Oljud och höga frekvenser tas bort medan det önskade ljudet kommer rakt in i örat och ger optimal upplevelse, säger Poasanas VD Patricia Möller.

Pris och tillgänglighet:

Ljudtavlorna finns att beställa på www.poasana.se samt i butik hos HiFi-klubben Svågertorp.

Rekommenderat pris är 1 295 kronor (580x380mm) respektive 1 495 kronor (959×350 mm).

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen