TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Öronlyx från Denon

Man kan knappt ta ett steg utan att stöta på billiga hörlurar. Men riktigt bra låter det aldrig om man inte kostar på sig raffinerad teknik och stora kåpor. Gärna av trä, som hos Denon.

forfatter
Publicerad 2008-11-23 - 20:41


Riktigt bra hörlurar kan till och med låta bättre än dyra högtalare, och de påverkas aldrig av dålig rumsakustik. Och med hörlurar är det ingen som störs av att man spelar på hög volym, även om klockan är mitt i natten.

Fina hörlurar kan man få för en tusenlapp, men enormt stora musikupplevelser får man bara om man tar steget upp till påkostade High End-lurar.

Och Denon AH-D7000 är verkligen en tvättäkta High End-hörlur. Den liknar den billigare AH-D5000, som kostar 5 500 kronor, men är ännu mer påkostad och har ett 50-millimetersmembran som sitter en akustisk anpassad miljö. I öronkåpor av äkta trä.


AH-D7000, som kostar ungefär 1 000 euro, levereras i en skinnklädd låda och det ingår en 3 meter lång kabel till de 370 gram tunga lurarna. Denon anger frekvensomfånget till 5–45 000 Hz, men även om impedansen är låga 25 ohm så lär den behöva en bra hörlursförstärkare för att ge sitt bästa.


Det betyder att den knappast är något för MP3-spelare. Till sådant kan man kika närmare på nya AH-NC732, som är Denons mest påkostade hörlur med brusreducering. Den är både mindre och lättare och kostar 2 200 kronor.
 
www.hifiklubben.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend