TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nya skivspelartillbehör

Rega utökar sortimentet med en ny pickup och en ny skivspelarförstärkare. Och en ny fräsch färg på Planar 3!

Foto: Rega
Foto: Rega

Vinylrenässansen betyder allt fler nya produkter. Som Regas nya Ania. Det är en billigare MC-pickup för dem som vill förbättra skivspelarens ljud. Konstruktionen bygger på de betydligt mer kostsamma Apheta 2 och Aphelion MC.

Ania kostar 6 000 kronor och är en av Regas billigaste MC-pickuper. Den har en neodym-magnet och handlindade spolar för att åstadkomma så låg effektiv massa som möjligt. Huset är gjutet av polyfensulfid, det vill säga en blandning av polymer och glas. Pickupen har en utgångsnivå på 0,35 mV och ska belastas med 100 ohm.

Regas nya pickup passar förmodligen som hand i handske i nya Rega Fono MC (bilden överst). Som namnet antyder är det en skivspelarförstärkare (RIAA-steg) för MC-pickuper. Som traditionellt sett har lägre utnivå än MM-pickuper och därför behöver förstärkas mer.

Foto: Rega
Foto: Rega

Fono MC kostar 3 500 kronor och har 63,5 och 69,5 dB förstärkning. Den kan användas med MC-pickuper med olika utsignalnivåer.

På baksidan finns små omkopplare som anpassar förstärkningen, plus impedansen till 70, 100, 150 eller 400 ohm.

Slutligen ska vi nämna att skivspelaren Rega Planar 3 som hittills bara har funnit i vitt, även kommer i rött. Med Elys2-pickup till samma pris, 9 000 kronor.

Foto: Rega
Foto: Rega

Lämna en kommentar