TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny Audiolab-förstärkare – och CD

Brittiska Audiolab har fött en helt ny förstärkare - och faktiskt en CD-transport också!

forfatter
Publicerad 2022-11-22 - 15:48

Audiolab håller inte på och släpper nya modeller hela tiden. Men de som lanseras då och då tenderar att bli klassiker. Den kända 8000A-förstärkaren från 1983 var för många början på hi-fi. Den fick senare flera efterföljare, senast modellen 8300A från 2016.

Nu föder inte Audiolab bara fram en ny modell, utan en helt ny och mer ambitiös serie, bestående av en förstärkare och en CD-transport.

Audiolab 9000A är en integrerad förstärkare som är kraftfullare, bättre presterande och fylld med fler funktioner än någon av de tidigare modellerna. Höjdpunkterna inkluderar trådlös anslutning till bärbara enheter, ett helt nytt RIAA-steg och en ny ESS9038PRO-DAC i digitaldelen. En betydande skillnad från tidigare Audiolab-modeller är LCD-färgskärmen, som dels kan visa käll- och filinformation, dels underhålla med två VU-mätare.

Färgskärmen på Audiolab 9000A kan visa användbar information. Men den kan också visa lugnande VU-mätare. (Foto: Audiolab)

Förstärkaren har fyra digitala S/PDIF-ingångar – två koaxiala och två optiska. PCM-ljud stöds i 32-bitars/768 kHz tillsammans med DSD för 22,5 MHz (DSD512). Audiolab 9000A har också fullständig avkodning av MQA-filer från Tidal Masters. Effektdelen är klassisk klass AB med diskreta komponenter och 100W per kanal i 8 ohm.

CD-transport

Precis som vinylmediets död ersattes av analog återuppståndelse, så gör också CD-formatet comeback. Därför lanserar Audiolab också en ny CD-avspelare, Audiolab 9000CDT. Bokstäverna i slutet står för “CD Transport”. Det är nämligen tal om en ren avspelare eftersom avkodning och signalbehandling sker i förstärkaren.

Pris och tillgänglighet:

Audiolab 9000A kostar 28 000 kronor och Audiolab 9000CDT kostar 13 500 kronor. Distributör är HiFi-Freaks.

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Coolaste skivspelaren vi har testat Det eneste problemet med Audio-Technica jubileumspiller, er at du ikke får tak i den.
Fantastiskt välljudande streamingreceiver Receivern från Yamaha kan allt, ser ut som en miljon och låter fenomenalt bra.
lbpluss
Musikstreamern som spelar allt och driver dina hörlurar FiiO R7 är en stationär musikstreamer som kan det mesta. Tack vare Android-operativsystemet.
lbpluss
Tar bort knastret från dina skivor Vinylsamlare behöver en skivtvätt. Här är två.
lbpluss
Det bästa av två världar En CD-streamer är det smartaste sättet att kombinera CD-samlingen med streaming.
Följ Ljud & Bild