TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Naim New Classic serie

50 år efter debuten lanserar Naim en helt ny serie.

forfatter
Publicerad 2023-01-05 - 15:40

Naim New Classic är en helt ny serie som lanseras 50 år efter att Julian Vereker etablerade Naim Audio i Salisbury, som sakta men säkert blev känd som en kompromisslös tillverkare av avancerade förstärkare.

Den nya serien är på många sätt den moderna tolkningen av Verekers ursprungliga designfilosofi, med en minimalistisk design, skarpa linjer och egensinniga lösningar inuti.

New Classic består för närvarande av tre komponenter. En förförstärkare med strömning integrerat, som kallas NCS 222. Den kan kompletteras med den nya NAP 250, som är en effektförstärkare med 100 watt effekt, och så är det strömförsörjningen NPX 222, som ytterligare kan höja ljudkvaliteten på en NCS 222.

New Classic NCS 222 och NAP 250. Foto Naim

Strömnings-förförstärkaren New Classic NCS 222 har fått den kraftfulla 1,5 Watt klass A-hörlursförstärkardelen från Atom HE, och ljudet processas av en Burr Brown DAC som har sitt eget apodiserande filtersystem, med polystyren-absorption på filterkomponenter för lägre distorsion och bästa möjliga impulsrespons, allt enligt Naim.

NCS 222 har också en inbyggd skivspelaringång för MM-pickuper, och den kan leverera ström via 8-stifts DIN till kommande Naim-komponenter.

NCS 222. Foto Naim

Effektförstärkaren New Classic NAP 250 levererar 100 watt effekt i varje kanal i 8 ohm och kan leverera upp till 300 watt eller 780 watt i en kanal. Den är fullbalanserad med XLR in och har en lika kraftfull transformator som den större NAP 300 och samma tysta fläktkylning.

Den nya strömförsörjningen, New Classic NPX 300, kan driva en NCS 222 och då kopplas dess interna strömförsörjning bort. NPX 300 har Naims egen multipin Burndy-kontakt för både digital- och analogdel.

Naim New Classic. Foto Naim

New Classic-serien kopplas samman med en optisk styrkabel och styrs med Naim-appen, och Naim har arbetat för att klimattrycket ska bli så lågt som möjligt, med en förbrukning på låga 0,5 w i standby.

Priserna för New Classic ser ut så här:

NPX 300 extern Naim DR PSU – rek. 79 990 kr
NCS 222 streaming förförstärkare – rek. 79 990 kr
NAP 250 effektförstärkare – rek. 79 990 kr

Heatsink NSC-222_Back-Macro NSC-222_Display_Fable
<
>
Naim New Classic. Foto Naim
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Naim Uniti Star

Himmelskt ljud av stjärnklass

För alla som samlar CD-skivor och gillar att strömma musik finns det inget bättre än Naim Uniti Star.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
Primare + Roon = sant Nu får din Primare Prisma-förstärkare äntligen fullt Roon-stöd!
lbpluss
Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
lbpluss
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
lbpluss
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
lbpluss
Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?
Följ Ljud & Bild