TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Två integrerade från NAD

NAD C399 och NAD C700 är två nya – och helt olika – varianter på den klassiska stereoförstärkaren.

Den klassiska stereoförstärkaren lever i högsta välmåga. NAD har just släppt två nya integrerade förstärkare, som var och en på sitt sätt kan bli en partner till ett par gamla hederliga passiva stereohögtalare.

NAD C399
NAD C399 (Foto: HiFi Klubben)

NAD C399 är klassisk NAD: En gråsvart apparat utan överflödig utsmyckning. Men insidan verkar intressant. Effektförstärkardelen bygger på ett par 2 x 180-watts Hypex nCore klass D-moduler av samma typ som används i NADs highend-serie Masters. Alltså modellerna som börjar på M.

Det finns naturligtvis digitalingångar och även DACen påstås vara av bättre sort. Det är en ESS Sabre 9028 Pro av samma typ som sitter i NAD M33-förstärkaren. Även RIAA-steg för skivspelare finns inbyggt, men bara för MM-pickuper.

Vad man inte får är streaming, multiroom och rumskorrektion. Det kan dock läggas till med hjälp av en insticksmodul som innehåller både Bluesound och Dirac-rumskorrektion.

NAD C700
NAD C700 (Foto: HiFi Klubben)

Om en stor grå låda inte smälter in i inredningen kanske NAD C700 passar bättre som förstärkare. Det är en kompakt enhet med halva bredden (21,8 cm). Här får man multiroom och streaming och 2 x 80 watt effekt. Designen påminner om den nästan dubbelt så dyra NAD M10, precis som denna har C700 en stor display på fronten för bland annat skivomslag. Rumskorrektion får man dock klara sig utan.

Pris och tillgänglighet, NAD C399 och NAD C700

NAD C399 kostar 20 000 kronor och NAD C700 kostar 15 000 kronor. Båda kommer till HiFi Klubben 1 december.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.