TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mission DAC för skrivbordet

Mission LX Connect DAC är en kombinerad digitalomvandlare, förförstärkare och hörlursförstärkare.

forfatter
Publicerad 2022-11-26 - 14:08

Mission är ett namn som de flesta av oss nördar har känt till sedan vår ungdom för ganska länge sedan.

Företaget är idag en del av International Audio Group, men 2022 har det återupptagit hifi-produktion på engelsk mark. Bland annat i form av en ny version av högtalarklassikern Mission 770, som vi ser fram emot att testa när vi kan lägga händerna på den.

Nu lanserar Mission en intressant liten enhet som förmodligen kan användas lika mycket på skrivbordet som med ett par aktiva högtalare i vardagsrummet.

Mission LX Connect DAC är en kompakt enhet som kan användas på skrivbordet som en hörlursförstärkare eller kombineras med en uppsättning aktiva högtalare. (Foto: Mission)

Mission LX Connect DAC är en fristående digital-till-analog-omvandlare, förförstärkare och hörlursförstärkare. Enligt Mission är den utformad för att fungera som en central för alla musikkällor med analoga, optiska och koaxiala digitala ingångar. Den har också en HDMI ARC-ingång för TV-ljud. Du kan använda mobilen som en trådlös källa via Bluetooth (med aptX).

Det finns ingångar för de flesta ljudkällor, inklusive TV-ljud via HDMI. (Foto: Mission)

Den digitala omvandlaren är en Sabre 32 ES9018K2M, och Mission har utnyttjat systerföretaget Audiolabs expertis för att skapa gränssnittet för LX Connect DAC. Enheten är också Roon-certifierad.

Pris och tillgänglighet

Mission LX Connect DAC kostar 5 199 och säljs av HiFi freaks.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Mission 770 återuppstår – i England

Klassisk Mission-högtalare återuppstår

Mission 770 är tillbaka. Detsamma är Missions högtalartillverkning på engelsk mark.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?
De bästa nätverksspelarna Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.
Följ Ljud & Bild