Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Massiva 350 watt och förförstärkare med rör

Kolla in McIntosh integrerade hybridförstärkare.

Av / 2020-10-09 - 14:00
Massiva 350 watt och förförstärkare med rör

För dem som ännu inte har hört en riktig McIntosh med autoform och balanserade kretsar, kan vi berätta att de spelar oerhört bra, nästan hela gänget. De integrerade MA9000, MA352 och MA7200 är bland de bästa man kan köpa, och de kostsamma för- och effektförstärkarna är inte illa heller.

Läs också McIntosh MA9000 McIntoshs integrerade förstärkare kan vara den sista du någonsin behöver köpa.

Men nu handlar det om integrerat. Detta är det nya flaggskeppet från McIntosh, MA12000. Ett monster till hybridförstärkare, som kombinerar fyra 12AX7A vakuumrör i förförstärkar-delen, med 350 W uteffekt från en effektdel med transistorer.

Den enorma förstärkaren har allt du behöver ombord. Balanserade och obalanserade in- och utgångar, trådbunden fjärrstyrning av resten av McIntosh-katalogen, skivspelaringång för MC- och MM-pickup med anpassning, och McIntosh DA2 digitalmodul.

Den har två optiska, två koaxial, en USB-ingång, MCT för digital anslutning till McIntosh SACD/CD-spelare, och HDMI med ARC, Audio Return Channel.

DAC:en är byggd med fyra DAC-kretsar per kanal, det arbetar med upp till 32-bitars ordlängd, stöder DSD 512 och DXD upp till 384 kHz via USB, medan de två optiska och koaxiala stöder upp till 24bit/192kHz. Den stöder också Roon.

Förstärkaren har också en åtta-bands eq som kan stängas av, McIntosh HXD hörlursutgång, och belysta effektmätare mellan de rejäla rackhandtagen på framsidan.

MA12000 är prissätt till 14 000 USD, vilket vi gissar blir en bit över 140 000 kr här hemma, när den blir tillgänglig i utvalda affärer under november.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Massiva 350 watt och förförstärkare med rör”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen