Massiva 350 watt och förförstärkare med rör

Kolla in McIntosh integrerade hybridförstärkare.

För dem som ännu inte har hört en riktig McIntosh med autoform och balanserade kretsar, kan vi berätta att de spelar oerhört bra, nästan hela gänget. De integrerade MA9000, MA352 och MA7200 är bland de bästa man kan köpa, och de kostsamma för- och effektförstärkarna är inte illa heller.

Läs också McIntosh MA9000 McIntoshs integrerade förstärkare kan vara den sista du någonsin behöver köpa.

Men nu handlar det om integrerat. Detta är det nya flaggskeppet från McIntosh, MA12000. Ett monster till hybridförstärkare, som kombinerar fyra 12AX7A vakuumrör i förförstärkar-delen, med 350 W uteffekt från en effektdel med transistorer.

Den enorma förstärkaren har allt du behöver ombord. Balanserade och obalanserade in- och utgångar, trådbunden fjärrstyrning av resten av McIntosh-katalogen, skivspelaringång för MC- och MM-pickup med anpassning, och McIntosh DA2 digitalmodul.

Den har två optiska, två koaxial, en USB-ingång, MCT för digital anslutning till McIntosh SACD/CD-spelare, och HDMI med ARC, Audio Return Channel.

DAC:en är byggd med fyra DAC-kretsar per kanal, det arbetar med upp till 32-bitars ordlängd, stöder DSD 512 och DXD upp till 384 kHz via USB, medan de två optiska och koaxiala stöder upp till 24bit/192kHz. Den stöder också Roon.

Förstärkaren har också en åtta-bands eq som kan stängas av, McIntosh HXD hörlursutgång, och belysta effektmätare mellan de rejäla rackhandtagen på framsidan.

MA12000 är prissätt till 14 000 USD, vilket vi gissar blir en bit över 140 000 kr här hemma, när den blir tillgänglig i utvalda affärer under november.

 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.
  Ratched är en av Netflix största succéer någonsin.
  Den framgångsrika norska författare Jo Nesbø slår sina påsar ihop med HBO för ett kommande serieprojekt.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Marantz Model 30

  Riktpris: 30000 kr Marantz nya förstärkare spelar vanebildande vackert

  Denon DCD-A110

  Riktpris: 32000 kr Hedrar dina CD-skivor

  Denon PMA-A110

  Riktpris: 37500 kr Jubileumsförstärkare med klassiska dygder

  Bowers & Wilkins 702 S2 Signature

  Riktpris: 54000 kr Raffinerad signaturversion
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.