Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Mässbilder Sound Society 2020

I helgen var det stor hifi-mässa i Århus i Danmark. Vi var där!

”Mässan förklaras härmed … öppen!”
Kön sträckte sig långt ut på gatan när arrangören Claus Bülow (till vänster) öppnade årets Sound Society-mässa i lördags.

Helgen bjöd på stor hifi-show i danska Århus. Och eftersom det är tredje året i rad som mässan hålls så kan vi gott kalla det för en tradition. Precis som tidigare år gick den av stapeln på Hotel Royal och det gamla hotellet var proppfullt av utställare och besökare hela helgen.

Antalet utställare och märken hade ökat avsevärt, vilket innebar att en extra våning behövdes för att allt skulle få plats. Det innebär också att vi har varit tvungna att dela upp bildreportaget i två delar.

HiFi Center Jutland var ett nytt namn på mässan. De hade flera rum och visade bland annat GamuT-högtalare och Rotel Michi-elektronik.

Hos Lydbutiken var det klassiskt från ena änden till den andra: Vinyl, Manley-rörförstärkare och Harbeth 40 Anniversary-högtalare, byggda enligt engelsk tradition.

Annons

Franska Cabasse representerades av de här rymdvarelseliknande, aktiva högtalarena. De lät faktiskt riktigt bra och hade prislappar som påminner om Devialets. Högtalarna presenterades av Christophe Cabasse, som är den andra generationen i familjeföretaget

Peter Lyngdorf presenterade, som vanligt, utrustning i hans eget namn. Anläggningen i år var den minsta och billigaste hittills och byggde på den nya TDAI-1120-förstärkaren. De små högtalarna lät fint, med god hjälp av små subwoofers i hörnen.

Buchardt Audio hade valt Århus-hemmabanan för att premiärvisa sina första aktiva, trådlösa högtalare, S500. De lät som något vi väldigt gärna skulle vilja testa. Och priset var – med highend-mått – rimligt: 25 000 danska kronor.

SAS Audio hade tagit med sig en anläggning med elektronik från Rotel Michi och de mycket karaktäristiska högtalarna Elac Concentro M. De ser ut som pingviner och kostar nästan 400 000 kronor per par, men de lät bra.

I HiFi Center Jyllands andra rum fanns kostsamt godis från Mark Levinson och Sonus faber.

Annons

AV-Connection spelade på Yamaha-elektronik och högtalare från Klipsch och Piega.

Bent Sejbæk från Medlyd berättar om hifi från Rega. Han visade också kompakt utrustning från engelska Ifi.

JBL:s helt nya HDI-högtalare och elektronik från Arcam. Man fick också se – men inte lyssna på – den återskapade JBL L-100-högtalaren.

Hos Harman Kardon kunde man se både Citation-högtalare och Århus katedral.

Hos Ren Vinyl handlade det om … ja, vad trodde du? Man kunde både fylla ut och gallra i sin LP-samling.

Annons

 

Text och foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.