Mässbilder Sound Society 2020

I helgen var det stor hifi-mässa i Århus i Danmark. Vi var där!

”Mässan förklaras härmed … öppen!”
Kön sträckte sig långt ut på gatan när arrangören Claus Bülow (till vänster) öppnade årets Sound Society-mässa i lördags.

Helgen bjöd på stor hifi-show i danska Århus. Och eftersom det är tredje året i rad som mässan hålls så kan vi gott kalla det för en tradition. Precis som tidigare år gick den av stapeln på Hotel Royal och det gamla hotellet var proppfullt av utställare och besökare hela helgen.

Antalet utställare och märken hade ökat avsevärt, vilket innebar att en extra våning behövdes för att allt skulle få plats. Det innebär också att vi har varit tvungna att dela upp bildreportaget i två delar.

HiFi Center Jutland var ett nytt namn på mässan. De hade flera rum och visade bland annat GamuT-högtalare och Rotel Michi-elektronik.
Hos Lydbutiken var det klassiskt från ena änden till den andra: Vinyl, Manley-rörförstärkare och Harbeth 40 Anniversary-högtalare, byggda enligt engelsk tradition.
Franska Cabasse representerades av de här rymdvarelseliknande, aktiva högtalarena. De lät faktiskt riktigt bra och hade prislappar som påminner om Devialets. Högtalarna presenterades av Christophe Cabasse, som är den andra generationen i familjeföretaget
Peter Lyngdorf presenterade, som vanligt, utrustning i hans eget namn. Anläggningen i år var den minsta och billigaste hittills och byggde på den nya TDAI-1120-förstärkaren. De små högtalarna lät fint, med god hjälp av små subwoofers i hörnen.
Buchardt Audio hade valt Århus-hemmabanan för att premiärvisa sina första aktiva, trådlösa högtalare, S500. De lät som något vi väldigt gärna skulle vilja testa. Och priset var – med highend-mått – rimligt: 25 000 danska kronor.
SAS Audio hade tagit med sig en anläggning med elektronik från Rotel Michi och de mycket karaktäristiska högtalarna Elac Concentro M. De ser ut som pingviner och kostar nästan 400 000 kronor per par, men de lät bra.
I HiFi Center Jyllands andra rum fanns kostsamt godis från Mark Levinson och Sonus faber.
AV-Connection spelade på Yamaha-elektronik och högtalare från Klipsch och Piega.
Bent Sejbæk från Medlyd berättar om hifi från Rega. Han visade också kompakt utrustning från engelska Ifi.
JBL:s helt nya HDI-högtalare och elektronik från Arcam. Man fick också se – men inte lyssna på – den återskapade JBL L-100-högtalaren.
Hos Harman Kardon kunde man se både Citation-högtalare och Århus katedral.
Hos Ren Vinyl handlade det om … ja, vad trodde du? Man kunde både fylla ut och gallra i sin LP-samling.

 

Text och foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Sbooster BOTW MKII

  Riktpris: 3600 kr Bergfast strömförsörjning

  Linn Klimax DSM/2

  Riktpris: 214900 kr När musiken är livet

  Marantz SACD 30n

  Riktpris: 30000 kr Nätverksspelare med DAC och CD-spelare

  Marantz Model 30

  Riktpris: 30000 kr Marantz nya förstärkare spelar vanebildande vackert
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.