Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Läcker liten klockradio med strömning

Citation Oasis väcker dig med digitalradio eller dina egna spellistor. Den laddar dessutom upp mobilen trådlöst.

Med hjälp av en inbyggd väckarklocka får den upp dig ur sängen på morgonen. Den har DAB+ och strömning via Bluetooth och Wi-Fi. Googles inbyggda assistent kan läsa upp de senaste nyheterna för dig så att du blir uppdaterad samtidigt som du klär på dig. Eller så kan du be assistenten öppna motorstyrda persienner, tända lite lampor eller styra någon av de Google Home/Nest-kompatibla smarta hem-funktioner som du har konfigurerat.

JBL satsar på radio Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.

Citation Oasis kan kopplas ihop till multiroom-system med husets övriga Citation-högtalare, men även andra högtalare som stöder Google Home.

Citation Oasis är klädd i snyggt tyg från danska Kvadrat och har en inbyggd laddningsplatta för mobilen, så att du inte behöver koppla in någon kabel när du går och lägger till på kvällen. Om du ställer in Oasis i nattläge stänger den dessutom av Wi-Fi-funktionen under tiden du sover.

Priset på 2 500 kronor är inte så våldsamt avskräckande, med tanke på att vi har sett att det finns de som tar 1 300 för bara en trådlös laddplatta.

harmankardon.com

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.