TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Jubileumsserie från PMC

Engelska PMC fyller 20 år och firar med en helt ny serie.

forfatter
Publicerad 2011-10-03 - 09:43

På High End-mässan i München i våras meddelade PMC att de från och med 1 januari har 20 års garanti på alla högtalare. De antydde också att det skulle komma nya modeller inom kort. Nu är Twenty-serien här, för att fira 20 år i branschen.

Högtalarserien består av fyra modeller, två stativhögtalare och två golvhögtalare. Alla har PMC:s egen transmissionslinje som förlänger räckvidden i basen – på ett tämligen övertygande sett, har vi märkt i våra tester. I september testade vi till exempel PB1i Signature, och skrev så här:

”Det är inte bara den fantastiska djupbasen som de här fantastiska högtalarna kan återge på ett enastående sätt. PB1i Signature låter kristallklart i hela frekvensregistret, från bas till diskant. Vad man än lyssnar på har de en fullständig kontroll och spelar högre än de flesta nog känner sig bekväma med – utan minsta antydan till nämnvärd förvrängning.”


Minst i den nya serien är Twenty.21, med 5,5-tums bas och PMC:s otroligt fina 27-mm Sonolex-diskant. Precis som alla Twenty-modeller lutar kabinettet fem grader bakåt och har en transmissionslinje i stället för basreflexport. Transmissionslinjeprincipen ökar räckvidden i basregistret och ger en fylligare bas. Och bas ner till 50 Hz från en stativare är minsann inte illa.

Twenty.22 är lite större (41 cm hög i stället för 32 cm) och sträcker sig ned till 40 Hz tack vare ett 6,5-tums baselement.


De två golvmodellerna – Twenty.23 som är 94 cm hög och Twenty.24 som är 105 cm – är bestyckade med samma element som Twenty.21 respektive Twenty.22, men större kabinettvolym som ger en ännu djupare bas (ner till 29 respektive 28 Hz).


Högtalarna finns i ek, valnöt eller en mörk faner som kallas Amarone och har frontskydd som fästs med magneter. Delningsfiltren är byggda och fintrimmade för hand (på kretskort av glasfiber) och stativmodellernas stativ har gummidämpning på ovansidan och kan fyllas med dämpmaterial.

goldenagemusic.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Bortom allt förnuft – men så fantastiskt! Musikspelare kan verka som ett föråldrat koncept. Men om du drömmer om känsloladdat highend-ljud rakt ur fickan klarar du dig inte utan en.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend