TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Iso Acoustics isolerar resonanser

Högtalare, skivspelare och förstärkare kan låta bättre med bra dämpning.

Jag har inga siffror på om hur många dämpnings-, isolerings- och resonansprodukter jag har provat. De flesta fungerar, åtminstone lite, men många av dem kostar så mycket att jag inte tycker att de är värda det.

Iso Acoustics tycker likadant, men hävdar att de har lyckats bättre med dämpning och isolering genom att tänka lite annorlunda. Ta till exempel dämpfötterna i Gaia-serien. Här är den inre spetsen bortplockad och utbytt mot hylsa i massivt stål och viskoelastiskt gummi – allt är kontrollmätt med laservibrometer.

Gaia-serien finns i olika storlekar för olika viktklasser. Detsamma gäller isoleringsplattorna i Delos-serien, som finns i valnöt och lönn, och den billigare ZaZen-plattformen i svart MDF.

Iso Acoustics tillverkar även stativ i olika storlekar och viktklasser, som de på bilden nedan.

Det går även att sätta ihop sitt eget stativ med delar från Mod-Al-serien, så att de passar exakt de högtalare man har. Och om högtalarna skulle vara av det riktigt blytunga slaget så har Iso Acoustics till och med liten hävstång som lyfter upp högtalaren säkert så att man kan placera exempelvis Gaia-dämpfötter på undersidan.

Plattformarna i Delos-serien börjar på 6 000 kronor och Gaia-serien på 3 300 kronor för ett 4-pack. Dämpfötterna i Orea-serien börjar på 500 kronor per styck.

Aperta-serien, som stativen på bilden nedan, börjar på 2 000 kronor och den billigare ZaZen-plattformen i MDF kostar 2 600 kronor per styck.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.