Search
Generic filters

IFA 2006: Stereon lever!

Efter många goda år med hemmabio tycks stereo vara på väg tillbaka till vardagsrummen med full fart. Av urvalet på IFA 2006 att döma så är ljudkvaliteten viktigare än någonsin.

Inte alla traditionella tvåkanalstillverkare fanns representerade på IFA, men de som var där hade gott om intressanta stereoanläggningar att visa upp. Det fanns naturligtvis även flerkanalsanläggningar, det har inte blivit mindre aktuellt med hemmabio i dessa High Definition-tider. Men många av tillverkarna berättade för Bild & Ljud Hemma att de har en förvånansvärt fin tillväxt i omsättning av stereoutrustning, och om årets IFA är en måttstock så kan tvåkanalsljud få en renässans. Få av de som visade nya stereomodeller var High End-tillverkare. Förutom traditionella tillverkare som Denon, Marantz, Yamaha och Harman/Kardon, fanns det lite av det allra yppersta i tvåkanalsklassen.  Små anläggningar med kompakta högtalare är alltid en tilltalande lösning, men tyvärr är det ofta lite si och så med ljudkvaliteten. På IFA visade Kenwood, Teac, Denon och Yamaha nya modeller – ett par med integrerade DVD-spelare – som attraktiva alternativ till alla mikroanläggningar med plasthögtalare. Ett bra exempel är Teacs DVD-receiver DR-H300DAB, som kommer att kosta ungefär 5 000 kronor. Då får man förstärkare, DAB- och FM-radio och DVD-avspelning – naturligtvis med digital HDMI-utgång. .

Marius


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Pro-Ject X2

  Riktpris: 12000 kr Analog vinlylvinnare

  Vera Audio P400/1000

  Riktpris: 32000 kr Sanningen kommer alltid fram

  Electrocompaniet ECI 80D

  Riktpris: 25000 kr Skön, varm klang

  NAD M33

  Riktpris: 50000 kr Kul, klok och stark
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.