TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

High End från Quad: Platinum

forfatter
Publicerad 2012-09-10 - 11:15

Ända sedan Peter Walker släppte ESL 57 för en herrans massa år sedan har brittiska Quad ansetts som ett tvättäkta High End-märke. Senare högtalarmodeller har bara bekräftat märkets legendstatus, men deras elektronik har inte alltid hållit samma klass.

Quad har visat ett par boxar modell större av och till, första gången var på München-mässan för tre år sedan, men lanseringen har dragit ut på tiden.

Nu är apparaterna äntligen klara. Serien heter Platinum och består av DMP (Digital Media Player) som är en påkostad CD-spelare med sju digitala ingångar (tre optiska, tre koaxiala plus USB) och två analoga (RCA och XLR). Samt en inte helt oväsentlig förförstärkardel.

DMP-spelaren har två Cirrus Logic 24 bit/192 Delta-Sigma-omvandlare, en till varje kanal, och CD-mekaniken vilar på ett lager av brons.

Platinum-serien har två förstärkare också, en i stereo och en mono. Stereoversionen lämnar 150 watt per kanal och monoversionen 180 watt.

Quad har ännu inte meddelat någonting om priserna.

soundpartner.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Bortom allt förnuft – men så fantastiskt! Musikspelare kan verka som ett föråldrat koncept. Men om du drömmer om känsloladdat highend-ljud rakt ur fickan klarar du dig inte utan en.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend