TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

High End 2022: Ny CD-spelare från Marantz

Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.

forfatter
Publicerad 2022-05-19 - 23:37

,Den efterlängtade High End-mässan i München äger rum idag, med en rad exotisk, tung och kostbar hi-fi på menyn. Traditionsrika Marantz är naturligtvis på plats även de, bland annat med en ny CD-spelare! Men i jämförelse med de andra svindyra produkterna på mässan, kostar ändå inte CD 60 särskilt mycket fläsk!

Marantz CD60 Model40 In stu Silver 006 989x659 1 Marantz CD60 Model40 In stu Silver 011 989x659 1 Marantz CD60 In stu Black 006 989x659 1 Marantz CD60 Model40 In stu Silver 007 989x659 1
<
>
Marantz CD 60 kommer i både svart och silvergrå/champagne finish, med en design som matchar den integrerade Model 40N. (Foto: Marantz)

Marantz CD 60

Marantz är fortfarande ivriga efter att hålla liv i det klassiska CD-formatet: Den japanska hi-fi-producenten har genom åren varit kända för sina prisvärda disk-spinnare, och detta rykte önskar de självfallet att upprätthålla. Marantz CD 60 ska vara en enkel, men solid, konstruktion där fokuset ligger på optimal avspelning av CD-skivorna.

– Med all den uppmärksamhet som vinylmarknaden har fått på senare år, och inte minst populariteten kring streaminginnehåll, kan det vara fort gjort att glömma att en hel generation musikälskare sitter på betydliga samlingar med högt älskade CD-skivor, sa Joel Sietsema, som är chef för Marantz-varumärket. – Marantz fanns på plats vid CD-teknologins begynnelse med vår originella spelare, CD 63. Nu påminner CD 60 oss om varför vi blev förälskade i formatet för 40 år sedan – och levererar mer värme, musikalitet och detaljer än någon spelare i sin klass, hävdar Sietsema.

CD 60 har en solid, modern design som är genomtänkt för att kunna kombineras med existerande Marantz-förstärkare: CD 60 ska bland annat vara en perfekt kompanjon till den nya integrerade stereoförstärkaren MODEL 40n. Dessa två hi-fi-komponenterna ska enligt Marantz utgöra en utmärkt allians, för de som uppskattar sin CD-samling och moderna streamingmöjligheter.

Läs också Klassens mest kompletta förstärkare Allt du behöver är den här förstärkaren och ett par feta högtalare så har du en sagolikt bra anläggning.
Marantz Model40n HiFi Silver In situ 001

Lovar oöverträffad CD-prestanda, plus USB-avspelning

CD 60 kommer använda sig av en ny referens D/A konverterare (upp till 192kHz/24-bit och DSD 5,6MHz), plus de senaste HDAM-förstärkarmodulerna från Marantz i det analoga utgångssteget. Dessa moduler har optimerats ytterligare för att ge lägre förvrängning. I tillägg CD-avspelning, har CD 60 även en USB-A-port på frontpanelen, för avspelning av digitala filer som MP3, WMA, AAC och WAV, FLAC HD, ALAC, AIFF (upp till 192-kHz/24bit), och DSD (upp till 5,6-MHz).

Högkvalitetsutgångar för hörlurar

CD 60 utmärker sig också med en påkostad hörlurutgång: Här använder Marantz sin exklusiva HDAM-SA2-förstärkarkrets. Man kan välja mellan tre olika gain-inställningar (Låg/Medium/Hög) för att matcha olika hörlurar. Hörlursförstärkaren kan även stängas av när den inte används, för att eliminera oönskad störning.

Pris och tillgänglighet

Marantz CD 60-spelaren kommer att finnas tillgänglig från juni 2022 med ett vägledande pris på 899 euro.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

Prisvärd skivspelare med bättre ljud Levereras med 2M Red MM pickup och inbyggt phonosteg.
Kompakt och billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC är en kombinerad digitalomvandlare, förförstärkare och hörlursförstärkare.
Regaförstärkaren har blivit "digital" Rega har klamrat sig fast vid analoga ingångar på sina förstärkare. Men nu har de äntligen tagit klivet in i den moderna tiden.
Ny dansk high end-serie Kända namn bakom tre förstärkare i tungviktsklassen.
En legend ligger bakom bakom dessa Efter skivspelarna är de klara med sin första högtalare.
Ny toppserie från Audiolab Brittiska Audiolab har fött en helt ny förstärkare - och faktiskt en CD-transport också!
Följ Ljud & Bild