TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

High-End 2022: Dynaudio Focus

Du behöver bara två Focus-högtalare för att streama musik

forfatter
Publicerad 2022-05-23 - 23:30

Vid förra tillfälle som vi testade Dynaudio-högtalare i trådlösa och aktiva utgåvor, var vi alltid exalterade över ljudet – men inte fullt lika exalterade över betjäningen. Nu kan det hända att vi äntligen blir hörda, för den nya Dynaudio Focus-serien ser ut att vara mycket mer spännande än vi hade hoppats.

Här behöver man ingen extra låda som måste användas för att ansluta till andra ljudkällor än mobilen. Allt är äntligen integrerat i högtalaren, som dessutom är utrustad med analoga och digitala ingångar för ljud.

En riktig uppgradering alltså, till det bättre, och det gäller också ljudet.

Dirac-kalibrering

dynaudiofocus50 walnut 01
Dynaudiofocus 50 walnut (Foto: Dynaudio)

Samtliga högtalare i Focus-serien använder Dynaudios egna element och har mätts i deras Jupiter-mätanordning som inte liknar något annat vi har sett i en högtalarfabrik. Skulle man av en eller annan orsak bli missnöjd med ljudet när man kommer hem, kan man få förhandlaren att kalibrera högtalarna med en mätmikrofon och programvara från Dirac.

Då anpassas ljudet till rummet den står i så optimalt som möjligt. Det är till och med utjämning av ljudet om man har de magnetiska grillerna på eller inte.

Den nya Focus-serien är inte bara trådlös med bland annat AirPlay 2 och Google Chromecast, de kan också anslutas till nätverket med Ethernet-kabel och har stöd för trådlös anslutning till en WiSA-anpassad TV.

App-styrning

dynaudiofocus10 white 04
Baksidan av en Dynaudio Focus 10 (Foto: Dynaudio)

Alla högtalarna i Focus-serien, har också analoga och digitala ingångar på den ena av dem, också en subwooferutgång för de som behöver det. Det medföljer även en fjärrkontroll, och allt kan självfallet styras via en app på mobilen. Där man också har tillgång till Spotify Connect, Tidal Connect, QPlay, UPnP och Netradio. Högtalarna är också klargjorda för Roon.

dynaudiofocus50 primary amplifier 02
Dynaudio Focus 50 förstärkarmodul (Foto: Dynaudio)

Serien består av tre modeller; den kompakta bokhyllemodellen Focus 10, med en 280 + 110-watts förstärkarmodul, en 14 cm MSP-bas, samt Dynaudios 28 mm domediskant. Den samma diskanten hittar man i den smala golvstående Focus 30, som har två 14 cm MSP-basar. Medan den stora golvstående Focus 50, har två 18 cm MSP-basar, en 14 cm MSP-mellanton och 28 mm domediskant.

De golvstående är också mer kraftfulla, tack vare sin 280-watts förstärkarmodul till baselementen, i tillägg till 280 watt till mellanton och 110 watt till diskanten.

Priser

dynaudiofocusfamily white
Dynaudio Focus Family white (Foto: Dynaudio)

Högtalarna är redan på väg till förhandlarna, och man kan välja mellan svart, vit, eller en ljus aprikosfaner.

Priserna som har uppgetts:

Focus 10: 5 000 euro per par

Focus 30: 7 500 euro 

Focus 50: 10 000 euro

dynaudiofocus10 walnut 01
Dynaudio Focus 10 Walnut (Foto: Dynaudio)
Läs också Dynaudio Focus 20 XD Dynaudio anser att det finns massor att tjäna på att bygga in elektroniken i högtalaren. Även i highend-klassen. Det bevisar de här.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend