Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

Hegel H600 får inbyggd Chromecast

Flaggskeppet Hegel H600 har blivit ännu mer användarvänlig, nu med stöd för Chromecast. Förstärkaren har redan både AirPlay 2 och Tidal Connect.

Skrivet av / 2023-10-17 - 17:21
Hegel H600 får inbyggd Chromecast

Hegel H600, en av de bästa integrerade förstärkarna vi känner till, får en efterlängtad uppgradering. Det är den första produkten från den norska tillverkaren som får inbyggt stöd för Chromecast. Detta är något som journalisten har tjatat om ett tag, men varje gång har jag fått höra att Chromecast kräver Bluetooth-anslutning, något som Hegel vägrar att bygga in på grund av oönskat brus i kretsarna.

Men nu har de faktiskt gjort det. Och anledningen till att Chromecast kommer ut först nu är enkel:

– Man behöver inte längre Bluetooth för att ansluta produkten till Google Home. Eftersom man nu kan använda en vanlig nätverksanslutning var det ett enkelt beslut, berättade marknadschefen Anders Ertzeid för mig i ett tidigare samtal.

Enligt Hegel harmoniserar Chromecast perfekt med deras filosofi om ”fantastiskt ljud i kombination med användarvänlighet”.

Läs också Köp ingen dyr förstärkare förrän du har hört den här Hegel H600 är inte bara dyrare än sin föregångare. Den är mycket bättre också.

Mobilen blir fjärrkontrollen

Med inbyggd Chromecast på Hegel H600 blir din telefon din fjärrkontroll. Tryck bara på Cast-knappen från de appar du redan använder. Inga nya inloggningar eller nedladdningar krävs. Använd din telefon för att söka, spela upp, pausa och justera volymen. Från var som helst. Naturligtvis kan du fortfarande använda telefonen till andra saker medan du streamar. Chromecast liknar i detta avseende Apple AirPlay 2. Det innebär också att H600 kan styras med rösten via Google Nest smarta högtalare och Google Assistant på din mobiltelefon och smartklocka.

Så kopplas Hegel H600 till Google Chromecast

För att börja använda Chromecast krävs en kort installationsprocedur. Ladda ner appen Hegel Setup på Google Play eller Apple App Store och följ instruktionerna i appen.

Själva produkten är förmodligen redan uppdaterad om du har den ansluten till ett nätverk. Uppdateringen släpptes nämligen för en vecka sedan.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

En helt galen förstärkare

Musical Fidelity utökar Nu-Vista-serien

Roon får ny ägare

Nu med inbyggd förstärkare

Kia EV9: Premium-ljudanläggning från Meridian

Förförstärkare för ett fåtal

JBL:s trådlösa skivspelare ute i butik

Lysande ljud

Kraftfullt integrerad med nätverk

Världens mest kraftfulla bärbara?

Skapar en sista specialutgåva

Älskling, Ortofon krympte pickupen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen