Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Hegel får AirPlay 2

Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.

Av / 2023-01-27 - 15:21
Hegel får AirPlay 2

Hegel har länge haft AirPlay-stöd i sina förstärkare. Ända sedan den integrerade H160 kom 2014 har det varit möjligt att strömma musik trådlöst från sin iPhone till Hegel.

Men även om AirPlay var riktigt praktiskt när det kom, är det inte utan sina utmaningar. Du kan få enstaka bortfall i ljudet, och eftersom musiken strömmar från mobilen, via nätverket och sedan till förstärkaren, avbryts musiken när telefonen ringer. Om du har en fest med din mobil som musikkälla och du ska ringa ett mobilsamtal, måste gästerna vänta i tystnad tills du har pratat klart tills musiken kan strömma igen.

Nu har man visserligen kunnat använda Spotify Connect sedan 2018 och därmed komma runt problemet. Men vad händer om du vill ha musiken i ”förlustfri” CD-kvalitet? Då behöver du något annat.

Hegel fick relativt nyligen Roon Ready-funktion för H120, H190, H390 och H590. Och det är en eftertraktad funktion bland många audiofiler. Men det betyder också att du behöver en Roon-prenumeration för att spela musiken från din Mac eller PC, och det är inte gratis.

Äntligen får Hegel AirPlay 2

Därför är det mycket välkommet att Hegel nu har uppdaterat sina förstärkare med AirPlay 2. Musikströmningen sker som med AirPlay, förutom en viktig detalj. Strömningen sker inte längre från telefonen utan direkt från förstärkarens inbyggda strömningsenhet. Hädanefter är telefonen bara en fjärrkontroll. Som med Spotify Connect. Detta innebär mer stabil strömning och att telefonen kan kopplas bort mitt i en låt utan att stoppa musiken. Så du kan svara på telefonsamtal och liknande, utan att förstöra gästernas musikupplevelse.

Multirum och smartfunktion

En annan fördel med AirPlay 2 är mycket bättre stöd för multirum. Andra AirPlay 2-produkter i samma nätverk kan styras från samma iPhone eller iPad, och de kan också paras ihop för att spela samma innehåll samtidigt. Med andra ord kan du få samma musik i varje rum, oavsett producenter och varumärken. Så länge de alla stöder AirPlay 2.

Du får också bättre stöd för att integrera din stereo i ditt smarta hem. Som att använda för väckning etc.

Dessa produkter stöds

Följande Hegel-produkter stöder AirPlay 2 från och med den 19 januari 2023: H95, H120, H190, H390 och H590. Allt du behöver göra är att uppdatera din produkt till den senaste programvaran. Detta görs direkt i förstärkarens inställningsmeny.

Mer info: hegel.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen