TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Grammofonförstärkare med USB

Med Pro-ject Record Box USB kan du koppla skivspelaren till vilken förstärkare som helst, och dessutom digitalisera LP-samlingen på ett smidigt sätt.

forfatter
Publicerad 2011-12-21 - 14:25

Record Box USB är en grammofonförstärkare (RIAA-steg) i budgetklassen och passar alla som har en billig men bra skivspelare och vill blåsa liv i vinylsamlingen igen.

Tack vare en 16-bitars A/D-omvandlare och USB-port kan Record Box USB kopplas direkt till datorn, där sedan musiken digitaliseras med hjälp av någon passande programvara. Det finns en hel del sådana program att välja mellan, och vi kan till exempel rekommendera gratisvarianten Audacity för PC och Mac. Det är en smula avancerat men gör jobbet.

VinylStudio kostar ett par hundralappar och har ett enklare gränssnitt och underlättar om man vill dela upp låtarna efteråt, samt ta bort brus och namnge all musik på ett smidigt sätt.

Record Box USB stöder MM-pickuper och kostar ungefär en tusenlapp.

ljudtema.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend