TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Gearbox Automatic – du har knappast sett maken till skivspelare

Skivspelare med bland annat inbyggt phonosteg – och rör!

forfatter
Publicerad 2022-03-21 - 14:47

Jodå, den har en snurrande skivtallrik och en pendelarm, men bortsett från detta är Gearbox Automatic en skivspelare utöver det vanliga.

Här får man inte bara ett genomskinligt skal och en remdriven glastallrik, utan en helautomatisk skivspelare med inbyggt phono-steg – med rör (!) – så man kan koppla in den i vilken förstärkare som helst. Eller en Bluetooth-högtalare med ljudingång.

Den har även trådlös och har en unik funktion: Musikigenkänning, så att låtar från LP-skivorna kan taggas och läggas till spellistan i Spotify, på så sätt kan man spela ”vinyl” även när man är på språng.

GBOX SL 04a LR 1024x1024@2x 989x660 1 GBOX SL 01a LR 1024x1024@2x 989x747 1 GBOX SL 02b LR 1024x1024@2x 989x660 1
<
>
Foto: Gearbox

Tvättäkta plug-and-play, alltså. Skivspelaren kommer från Pro-Ject och levereras med en förmonterad Ortofon OM 10 MM-pickup och är enkel att ställa in.

Gearbox Automatic går bara att beställa på nätet från Gearbox Records, och kostar 550 pund – eller närmare 7 000 kronor, plus frakt och moms, så den är inte direkt billigt. Fast då får man en skivspelare som nästan ingen annan har.

GBOX LS 02a LR 1024x1024@2x
Gearbox Automatic. Foto: Gearbox

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
Direktdriven skivspelare med kvartsstyrd drivenhet Med den nya Hi-Fi TURN X från Reloop får audiofiler ett direktdrivet alternativ i premiumklassen.
lbpluss
Strömförsörjningar som avlägsnar brus Den ena strömförsörjningen kan du ansluta sex enheter till.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nu får din Primare Prisma-förstärkare äntligen fullt Roon-stöd!
lbpluss
Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
lbpluss
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
Följ Ljud & Bild