Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Garmin satsar på ljud

Köper högtalartillverkare.

Skrivet av / 2023-08-09 - 16:26
Garmin satsar på ljud

Det hade vi inte väntat oss. Från fitnessarmband och båtelektronik till hi-fi-ljud. Det är inte för inte som Garmin har lång erfarenhet av navigationslösningar för båtar. De tillverkar inte bara smarta klockor för olika ändamål.

I det avseendet är uppköpet av högtalartillverkaren JL Audio inte så onaturligt. JL Audio är kanske mest känt för sina avancerade subwoofers och högtalare, men de tillverkar också högtalare och elektronik för marint bruk. Kopplingen till Garmin är tydlig och nu blir de ett företag.

Högtalare för maritimt bruk. Foto: JL Audio

JL Audio har sitt säte i Miramar, Florida och har enligt pressmeddelandet mer än 600 anställda. De är med andra ord ingen liten aktör inom audio. Uppköpet förväntas ske i slutet av 2023, heter det, och för JL Audios kunder kommer det mesta att förbli sig likt när det gäller support och kundservice.

Foto: JL Audio
Läs också 6 subbasar Vill du ha djupbas, ordentlig bas som ruskar om dig och sätter omvärlden i gungning? Då behöver du en rejäl subbas!
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nytt flaggskepp från Rega

Drömströmmar från HiFi Rose

Världens första DAC med förlustfri Bluetooth

Argons bästa blir bättre

High-end skivspelare från Musical Fidelity

MQA är inte död. Köps av Lenbrook

Rulla till toppen