Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Förstärkare för under tusenlappen

Integrerade Dynavoice D-amp kostar ynka 900 kronor och spelar till och med MP3-filer från USB-minnen.

Av / 2012-03-01 - 21:51
Förstärkare för under tusenlappen

Superbilliga D-amp bygger på samma teknik som den välkända (och ännu billigare) T-amp, med switchad förstärkarkarteknik. Nya D-amp har däremot ett betydligt mer påkostat skal med en front av borstad aluminium.

Förstärkaren lämnar 2 x 15 watt i 8 ohm, vilket är precis lagom för att orka med ett par lättdrivna småhögtalare på tillräcklig volym.

D-amp har en enda analog ingång, en 3,5-mm minijack. Där kopplar du in din bärbara musikspelare, dator eller TV (tillsammans med ett par billiga högtalare blir det en markant förbättring mot det inbyggda TV-ljudet). Du kan också använda USB-porten på fronten för att koppla in ett USB-minne eller en hårddisk med musik. Om förstärkaren orkar driva en bärbar hårddisk utan egen strömförsörjning vet vi däremot inte.


På baksidan sitter AUX-ingången, högtalarterminaler samt en omkopplare som väljer AUX eller USB.

Fjärrkontrollen som ingår styr volymen i USB-läge och kan även byta låt. Med analog inkoppling måste ljudnivån ställas in med volymratten. Tonkontroller för bas och diskant finns också på plats.

Till skillnad från T-amp, som inte går att köpa längre, kan inte nya D-amp gå på batterier utan drivs av den medföljande strömförsörjningen på 13 volt (som är nästan lika stor som förstärkaren).

Det löjligt låga priset på 900 kronor gör D-amp till väldigt intressant för alla som bara vill ha lite ljud hemma eller i sommarstugan och som inte behöver stora och tungdrivna högtalare. Vi gissar att förstärkaren passar perfekt tillsammans med ett par Dynavoice S-4 eller något liknande.

dynavoice.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

Trådlös skivspelare

0
Rulla till toppen