TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Förstärkare för under tusenlappen

Integrerade Dynavoice D-amp kostar ynka 900 kronor och spelar till och med MP3-filer från USB-minnen.

forfatter
Publicerad 2012-03-01 - 21:51

Superbilliga D-amp bygger på samma teknik som den välkända (och ännu billigare) T-amp, med switchad förstärkarkarteknik. Nya D-amp har däremot ett betydligt mer påkostat skal med en front av borstad aluminium.

Förstärkaren lämnar 2 x 15 watt i 8 ohm, vilket är precis lagom för att orka med ett par lättdrivna småhögtalare på tillräcklig volym.

D-amp har en enda analog ingång, en 3,5-mm minijack. Där kopplar du in din bärbara musikspelare, dator eller TV (tillsammans med ett par billiga högtalare blir det en markant förbättring mot det inbyggda TV-ljudet). Du kan också använda USB-porten på fronten för att koppla in ett USB-minne eller en hårddisk med musik. Om förstärkaren orkar driva en bärbar hårddisk utan egen strömförsörjning vet vi däremot inte.


På baksidan sitter AUX-ingången, högtalarterminaler samt en omkopplare som väljer AUX eller USB.

Fjärrkontrollen som ingår styr volymen i USB-läge och kan även byta låt. Med analog inkoppling måste ljudnivån ställas in med volymratten. Tonkontroller för bas och diskant finns också på plats.

Till skillnad från T-amp, som inte går att köpa längre, kan inte nya D-amp gå på batterier utan drivs av den medföljande strömförsörjningen på 13 volt (som är nästan lika stor som förstärkaren).

Det löjligt låga priset på 900 kronor gör D-amp till väldigt intressant för alla som bara vill ha lite ljud hemma eller i sommarstugan och som inte behöver stora och tungdrivna högtalare. Vi gissar att förstärkaren passar perfekt tillsammans med ett par Dynavoice S-4 eller något liknande.

dynavoice.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dynaudio gör det enkelt med trådlösa Focus Du behöver bara två Focus-högtalare för att streama musik
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
Yamaha släpper trådlös high-end-förstärkare och ny golvhögtalare Superspännande integrerad förstärkare med streaming och DAC.
Spektakulärt från Monitor Audio Monitor Audio firar 50 år med några mycket besynnerliga högtalare.
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend