TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Förbättrade Denon-favoriter

Denons 2000-serie har varit en av våra favoriter i många år. Nu kommer förbättrade versioner av förstärkaren och SACD-spelaren.

forfatter
Publicerad 2012-11-21 - 10:44

Tiden går och nu det är ett par år sedan vi testade Denons silkeslena förstärkare PMA-2010AE och SACD-spelare DCD-2010AE. Men vi minns fortfarande att vi verkligen gillade ljudet. Nu har Denon släppt nya versioner.

Förstärkaren heter numera PMA-2020AE och lämnar 80 watt per kanal. Mer än nog för de flesta av oss, alltså. Den har skivspelaringång (MM/MC) och sex analoga linjeingångar, plus förbättrad elektronik.

Denon kallar den nya kretsen för Advanced UHC (Ultra High Current), som med hjälp av nya UHC-MOS-transistorer ska kunna leverera mer ström ännu snabbare till högtalarna och på så sätt ge en bättre dynamisk kontrast. Nätdelen har högre kapacitet och det sitter bättre komponenter i signalvägen, vilket i kombination med ett gediget vibrationsdämpande kabinett (totalvikten är 24 kilo) ska innebära att PMA-2020AE låter ännu bättre än sin föregångare.


Nya CD-spelaren DCD-2020AE ser precis ut som föregående version på utsidan men är utrustad med en 32 bit/192 kHz-omvandlare och en ny masterklocka som minskar jitter markant.

Den inbyggda D/A-omvandlaren kan också användas (i 24-bitars läge) med en andra digitala ljudkällor, till exempel en iPod eller iPhone ansluten till fronten eller någon annan källa som ansluts till den optiska eller digitala ingången på baksidan. DCD-2020AE klarar de flesta ljudfiler, även komprimerade, upp till 24 bit/192 kHz.

Både den nya förstärkaren och den nya CD-spelaren kostar 19 000 kronor och har ett utförande i gyllene aluminium – eller Premium Silver som Denon kallar det.

hifiklubben.se

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Bortom allt förnuft – men så fantastiskt! Musikspelare kan verka som ett föråldrat koncept. Men om du drömmer om känsloladdat highend-ljud rakt ur fickan klarar du dig inte utan en.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend