Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Förbättrade Denon-favoriter

Denons 2000-serie har varit en av våra favoriter i många år. Nu kommer förbättrade versioner av förstärkaren och SACD-spelaren.

Av / 2012-11-21 - 10:44
Förbättrade Denon-favoriter

Tiden går och nu det är ett par år sedan vi testade Denons silkeslena förstärkare PMA-2010AE och SACD-spelare DCD-2010AE. Men vi minns fortfarande att vi verkligen gillade ljudet. Nu har Denon släppt nya versioner.

Förstärkaren heter numera PMA-2020AE och lämnar 80 watt per kanal. Mer än nog för de flesta av oss, alltså. Den har skivspelaringång (MM/MC) och sex analoga linjeingångar, plus förbättrad elektronik.

Denon kallar den nya kretsen för Advanced UHC (Ultra High Current), som med hjälp av nya UHC-MOS-transistorer ska kunna leverera mer ström ännu snabbare till högtalarna och på så sätt ge en bättre dynamisk kontrast. Nätdelen har högre kapacitet och det sitter bättre komponenter i signalvägen, vilket i kombination med ett gediget vibrationsdämpande kabinett (totalvikten är 24 kilo) ska innebära att PMA-2020AE låter ännu bättre än sin föregångare.


Nya CD-spelaren DCD-2020AE ser precis ut som föregående version på utsidan men är utrustad med en 32 bit/192 kHz-omvandlare och en ny masterklocka som minskar jitter markant.

Den inbyggda D/A-omvandlaren kan också användas (i 24-bitars läge) med en andra digitala ljudkällor, till exempel en iPod eller iPhone ansluten till fronten eller någon annan källa som ansluts till den optiska eller digitala ingången på baksidan. DCD-2020AE klarar de flesta ljudfiler, även komprimerade, upp till 24 bit/192 kHz.

Både den nya förstärkaren och den nya CD-spelaren kostar 19 000 kronor och har ett utförande i gyllene aluminium – eller Premium Silver som Denon kallar det.

hifiklubben.se

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen