TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Fetare stereo från DLS

Svenska bilstereoproducenten DLS väckte stor uppståndelse då de lanserade sina första hifi-komponenter för hemmabruk. Nu är de tillbaka med mer påkostade högtalare och ny elektronik.

forfatter
Publicerad 2008-02-07 - 12:12

SVENSK DESIGN: DLS M66 verkar lovande för de som önskar sig en kraftfull men kompakt golvhögtalare. Två 6,5" aluminiummembran tar hand om bas och mellanregister medan en 28 mm softdome sköter om diskanten.DLS producerar äkta hifi för bilen men de kan ett och annat om hemmastereo också. Det fick vi bekräftat då vi testade de imponerande R55 högtalarna 2005. Men de har inte legat på latsidan och visade upp både nya högtalare och ny elektronik på CES-mässan i Las Vegas.De nya M66 högtalarna liknar R55-högtalarna storleksmässigt men de är mer än tre gånger så påkostade. Både kabinett, delningsfilter och högtalarelement (som DLS utvecklar själva) är noga utvalda för att ge högsta möjliga ljudkvalitet. Och det lär behövas för M66 placerar sig i den mycket tuffa prisklassen runt 25-28 000 kronor. En billigare och mer kompakt stativmodell kallad M60 är också på gång.Om de nya DLS-högtalarna ska klara att hävda sig mot etablerade storheter som KEF:s XQ-serie eller B&W 700-serien måste de tangera eller överträffa högtalarna i samma prisklass. Vi fick en liten demonstration av M66 på mässan och det vi fick höra lovar ett varmt, dynamiskt och underhållande ljud. Ny elektronik CES-mässan blev också vårt första möte med DLS nya elektronikserie, närmare bestämt förstärkaren Amplifier One och CD-spelaren CD One. Båda komponenterna är tänkta att paras med de nya M-högtalarna för en komplett DLS-anläggning. Detta är inga budgetprodukter utan bra kvalitet för 22 500 kronor per komponent. Förstärkaren ger 2 x 100 watt och väger hela 16 kilo, medan CD-spelaren klarar både SACD och DVD Audio skivor förutom vanlig CD.DLS Svenska AB

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever! När japanska Onkyo förklarade sig döda var det inte helt sant. Varumärket lever vidare i amerikanska händer.
Tangent-förstärkarkombination har premiär på München-mässan Danska Tangent har gjort ett diskret förstärkarsystem. Men både storleken och priset är mindre än förväntat.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
De tio bästa highend-förstärkarna just nu. Här är de tio bästa highend-förstärkarna just nu.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
CD-spelare med rör CD-spelaren McIntosh MCD12000 har rör i signalvägen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend