TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Färgsprakande välljud

Everything but the Box är ett udda namn på färggranna högtalare med en likaså udda form. Trots fokuset på kul utseende låter de riktigt bra.

forfatter
Publicerad 2008-04-01 - 12:22

Everything but the box
På bomässan "Gör ditt boende bättre" i Sollentuna snubblade vi i helgen över några riktigt iögonenfallande högtalare. Everything but the box sticker inte ut bara med sin udda form utan även materialval, färger och tillverkningsmetoder. Trots det artificiella utseendet är plast bannlyst utan man använder trä, läder, mässing och aluminium.
Everything but the box
Högtalarna designas och byggs i Bulgarien med en mix av högteknologiska och traditionella metoder. Montering gör exempelvis för hand och lackeringen lägger man mycket möda på. Förutom vanliga tråkiga standardfärger kan man få dem i alla möjliga kombinationer och nyanser vilket ger upp till 16 000 möjliga val.
Everything but the box
I sortimentet hittar vi Terra II samt en billigare variant kallad Terra La. Satellithögtalarna Venus hängs upp i taket och kan till och med monteras flera i en cirkel för att få rundstrålande ljud för speciella installationer. För bastryck är det subwoofern och förstärkaren SubTerranean som gäller. Man kan även köpa till väggfästen och riktigt snygga golvstativ.
Everything but the box
Designade högtalare är vi vana vid men det var en desto större överraskning att högtalarna faktiskt lät bra även på en bullrig mässa med dåliga förhållanden. Förhoppningsvis kan vi återkomma med ett riktigt test i ett kommande nummer.
Terra La – 7 500 kr/st
Terra II – 10 900 kr/st
Venus – 4 900 kr/st
Terranean 2 – 26 000 kr
Sputnik – 19 900 kr
 
Everything but the box

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Bortom allt förnuft – men så fantastiskt! Musikspelare kan verka som ett föråldrat koncept. Men om du drömmer om känsloladdat highend-ljud rakt ur fickan klarar du dig inte utan en.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend