TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

En vägg av ljud

Artcoustics nya Spitfire-högtalare kommer snart in för landning.

forfatter
Publicerad 2011-10-13 - 15:16

Danska Artcoustic specialiserar sig på vägghögtalare och de två senaste åren har de jobbat ihärdigt med sin nya serie toppmodeller som kallas Spitfire och som släpps nu i höst.

De ytterst effektiva högtalarna är bara 67 mm tjocka och den minsta väger bara 5,5 kilo. Den största modellen har en känslighet på 101 dB och klarar ljudtryck uppemot 124 dB, vilket är imponerande prestanda för en vägghögtalare.


Spitfires höga prestanda beror på den nya Array-konfigurationen med flera element på rad, ungefär som en liten line source. Vi har sett tekniken förut, bland annat i THX-högtalare, fast sällan i så här stora lösningar. Vägghögtalarna är tänkta att användas tillsammans med en subbas, till exempel Artcoustics egen Spitfire-modell.

Precis som resten av Artcoustics sortiment kan Spitfire SL kläs med dekorativa tygfronter i en rad färger och motiv. Urvalet av högtalare och motiv är så omfattande att danskarna nu har gjort en egen iPad-app där de olika modellerna visas – plus en rad fina anläggningar från hela världen.

Priser:
Monitor: 30 000 kr/par
Venue: 20 000 kr/par
4-2-1 Monitor: 46 000 kr/st (inkl två slutsteg)
Subwoofer: 26 000 kr (inkl slutsteg)

living-rooms.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend