Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Denon DNP-2000NE

HEOS inbyggt med stöd för AirPlay 2, HDMI ARC och Ethernet.

Skrivet av / 2023-05-07 - 15:34
Denon DNP-2000NE

Med DNP-2000NE går Denon upp i premiumklassen, med en nätverksspelare som har allt. Bland annat Denon och Marantz HEOS-strömningsplattform, AirPlay 2 – och streaming från välkända strömningstjänster som Spotify och Tidal i HEOS-appen.

Man kan strömma högupplöst musik över nätverket med Wi-Fi eller Ethernet, men för enkelhetens skull har DNP-2000NE också tvåvägs Bluetooth, så att man kan strömma musik från sin spelare till ett par Bluetooth-hörlurar.

Foto Denon

På baksidan har den HDMI ARC så att man kan ansluta den till sin TV och styra ljudet med en fjärrkontroll. Men den har också tre digitala ingångar för flera ljudkällor. På baksidan hittar du också USB-ingång för högupplöst ljud – upp till 11,2 MHz DSD och 384 kHz/32-bit PCM – från en bärbar dator med t.ex. Tidal, Qobuz eller Apple Music.

DNP-2000NE har två digitala utgångar för anslutning till en extern D/A-omvandlare, och både fast och variabel analog utgång. Om man vill använda DNP-2000NE som en förförstärkare i en anläggning.

Med inbyggd DAC kan man även ansluta externa ljudkällor. Foto Denon

Det är inte tekniskt klen heller. Spelaren använder Denons Advanced AL32 Processing Plus, som vi känner till från high-end CD-spelaren DCD-A110. Den har också uppsampling av signalen till 32-bit/384kHz och använder en fyrkanals 32-bit/384kHz ES9018 K2M digitalomvandlare från ESS.

DNP-2000NE kommer att finnas i butik under juni, i svart eller silver, och priset uppskattas till 1 600 Euro.

Läs också:

5 highend-nätverksspelare

Vi testar musikstreaming i highend-klassen

Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Gissa vad det här är

Kraftfull strömningsförstärkare

Hyllning till legendariskt album

Gammal klassiker återuppstår

Billiga streaming-förstärkare från Yamaha

Skivspelare med plats för två tonarmar

Rulla till toppen