Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Den bärbara kassettbandspelaren är tillbaka

Modernare än någonsin: Kassettbandspelaren från We Are Rewind har Bluetooth och fungerar med trådlösa hörlurar.

Av / 2023-10-24 - 21:51
Den bärbara kassettbandspelaren är tillbaka

En bärbar kassettbandspelare år 2023? Ja, du läste rätt.

Visserligen har smarttelefonen sedan länge tagit över som den främsta ljudkällan för människor som lyssnar på musik när de är på språng. Men vi är ett folk som ständigt förväntar oss något nytt, och i brist på några betydande innovationer under de senaste åren händer det ibland att någon tar fram något gammalt och nostalgiskt istället och drar in det i den moderna tidsåldern. Så var det t.ex. med skivspelarna, där många nu har Bluetooth-överföring och är kompatibla med trådlösa högtalare, inklusive Sonos.

Att modernisera skivspelaren är helt förståeligt för de flesta. Det säljs trots allt en hel del LP-skivor. Men musikkassetter…?

Okej, innan du tappar intresset ska du veta att kassettförsäljningen faktiskt har ökat de senaste åren. Visserligen från nästan ingenting, men åtminstone 2022 var kassettförsäljningen den högsta på 20 år. Bara i Storbritannien ökade försäljningen från mindre än 4 000 enheter 2012 till nästan 200 000 enheter 2022.

Nostalgitripp

Kassettförsäljningen drivs på av en våg av 80-talsnostalgi, som delvis utlösts av kulturella fenomen som filmserien Guardians of the Galaxy och den populära TV-serien Stranger Things. Detta har i sin tur fått artister att börja släppa ny musik på det 60 år gamla formatet.

Billie Eilish, Rammstein, Florence + the Machine, Harry Styles och Arctic Monkeys, för att nämna några.

we-are-rewind-cassetteplayer bærbar kassettspiller
Foto: We Are Rewind

Trådlös bärbar kassettbandspelare

I ljuset av detta kanske det inte är en så dum idé att återuppliva den bärbara kassettbandspelaren. We Are Rewind Cassette Player är visuellt inspirerad av Sonys ursprungliga Walkman TPS-l2 från 1979, men är en bärbar kassettbandspelare i högkvalitativt aluminium istället för plast.

De traditionella engångsbatterierna har ersatts med ett uppladdningsbart litiumbatteri. Men kanske viktigast av allt är att spelaren har Bluetooth, så att man kan använda den med sina brusreducerande hörlurar när man är på språng. För nostalgiska hardcore fans finns det också ett 3,5 mm jackuttag, så att man kan använda vilka hörlurar man vill.

Kassettspelaren har också en inspelningsfunktion, så att man kan göra sina egna mixtapes! Använd 3,5 mm linjeingången för detta.

We Are Rewind Cassette Player är en bärbar kassettspelare som stöder alla kassettband, från typ I till IV, som anger bandets metallsammansättning.

we-are-rewind-cassetteplayer bærbar kassettspiller
Foto: We Are Rewind

We Are Rewind Cassette Player: Pris och tillgänglighet

Kassettspelaren finns i tre färger: Orange, blå och mörkgrå. Den finns endast tillgänglig på tillverkarens webbplats och kostar 149 euro. Frakt tillkommer med 21 euro. Du kan också beställa 60-minuters inspelningskassetter för 7 € styck eller 65 € för 10. Med ett tiopack kassetter tillsammans med spelare ökar fraktkostnaden till 25 euro.

Mer info: wearerewind.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Genomskinlig kassettbandspelare väcker entusiasm

Kompakt streamingförstärkare

Förstärkaren som "ingen" har råd med

AirPlay: Lossless, sedan lossy, sedan lossless igen

Du kanske behöver en sådan

Får efterlängtade funktioner

Nytt rekord i antal högtalare

Ny pickup-generation från Rega

Förbättrar flaggskeppet

Ny streamer från McIntosh

Billig och bra musikstreamer från FiiO?

Här är ljudet från McIntosh

Rulla till toppen