TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Chords bästa ännu bättre

forfatter
Publicerad 2012-10-09 - 08:46

De uppdaterade monsterförstärkarna SPM 6000 (650 watt) och SPM 14000 (700 watt) har fått flera tekniska fintrimningar för att låta ännu bättre, leva längre och ha bättre flexibilitet.

På utsidan har de nya MkII-modellerna fått en ny frontpanel med ny belysning och på baksidan sitter nya guldpläterade, isolerade högtalarterminaler. En annan praktisk nyhet är att det numera går att använda vilken nätkabel som helst eftersom nätbrunnen är en vanlig universalkontakt.

Nytt innanmäte
På insidan finns flera nyheter, till exempel ny strömstyrning och ett kontrollkort för enklare skötsel. Nya filterkomponenter sägs ge ännu snabbare acceleration och bättre stabilitet när varje ljudvåg och transient ska förstärkas. En mängd förändringar av kretskort och jordning ska innebära en högra kapacitet för hantering av stora mängder ström.

Rymdteknik
Reference-serien är Chords stora stolthet och har bland annat lånat teknik från rymdindustrin, där små enheter måste klarar av otroligt hög effekt. Reference-förstärkarna är inga miniatyrer, men jämfört med andra förstärkare i samma storleksklass utlovar Chord kraft och upplösning som konkurrenterna inte kan mäta sig med.

Strömförsörjningen är inne på sin femte generation och arbetar med ett brett spektrum, faslåsning och switching vid mycket hög frekvens. Chord hävdar att tekniken som används sällan återfinns utanför rymdindustrin. Resultatet sägs vara en praktiskt taget brusfri förstärkare med enorma kraftresurser som levereras utan ansträngning och med försvinnande låg förvrängning. Bra ljud, alltså.

Både SPM 6000 MkII och SMP 14000 MkII har redan lanserats. Priset är 13 950 respektive 24 480 pund, vilket är ungefär samma som föregångarna som ligger på 160 000 respektive 285 000 kronor i importören Digitalbilds prislista.

digitalbild.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever! När japanska Onkyo förklarade sig döda var det inte helt sant. Varumärket lever vidare i amerikanska händer.
Tangent-förstärkarkombination har premiär på München-mässan Danska Tangent har gjort ett diskret förstärkarsystem. Men både storleken och priset är mindre än förväntat.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
De tio bästa highend-förstärkarna just nu. Här är de tio bästa highend-förstärkarna just nu.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
CD-spelare med rör CD-spelaren McIntosh MCD12000 har rör i signalvägen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend