Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: Bärbar kassett-bandspelare(!) från FiiO

FiiO accepterar inte att CES bara handlar om framtida teknik. På mässan visar de upp sin nya bärbara kassettbandspelare(!) FiiO CP13.

Skrivet av / 2024-01-10 - 22:05
CES 2024: Bärbar kassett-bandspelare(!) från FiiO

Har alla blivit galna? Vi vet inte, men vad vi vet är att det kommit ut en ny portabel kassettbandspelare(!) i form av FiiO CP13.

Kassettbandspelaren är 60 år gammal

Musikkassetten firade 60 år förra året, ett format som de flesta har avfärdat som dött sedan länge. De flesta av de kassetter vi växte upp med har förmodligen skänkts bort på loppmarknader eller kastats för länge sedan. Det kanske vi borde ångra nu. Det visar sig nämligen att kassettförsäljningen nu har en uppåtgående trend, vilket bevisas av att artister som Billie Eilish, Taylor Swift och Rammstein, bland andra, alla har släppt musik på kassett under de senaste åren. Nej, det är inga enorma försäljningssiffror, men tillräckligt för att få vissa utrustningstillverkare att reagera.

Läs också Tillbaka till framtiden med trådlös kassettspelare Modernare än någonsin: Kassettbandspelaren från We Are Rewind har Bluetooth och fungerar med trådlösa hörlurar.

För ett tag sedan såg vi att det franska företaget We Are Rewind har skapat en portabel kassettbandspelare inspirerad av Sonys första Walkman. Och nu är även FiiO på banan med sin CP13. Även den är en blinkning till Walkman från 1979.

FiiO CP13 cover CES24
Foto: FiiO

15 timmars speltid

Kassettbandspelaren finns i tre färger: vit, svart och tvåfärgad blå/silver. Den har också ett inbyggt uppladdningsbart batteri med upp till 15 timmars speltid och laddas via USB-C. USB-C-kontakten kan såvitt vi vet inte användas för att överföra musik från kassett till dator. Tyvärr.

Medan kassettbandspelaren från We Are Rewind har Bluetooth, så att man kan spela musik via trådlösa hörlurar, saknar FiiO-spelaren detta. FiiO CP13 saknar också en inspelningsknapp, så du får göra dina blandband med något annat.

FiiO CP13: Pris och tillgänglighet

Priset på FiiO kommer att vara ”under 130 dollar”, så det är en bra utgångspunkt att den hamnar runt 1500 kronor. Den kommer att lanseras senare i år.

Tillverkarens webbplats

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Japansk high-end i ren Klass A

Hi-Fi mässa i Stockholm

Se Brian Enos färgglada skivspelare

Läcker integrerad med 250 W

Moderna hifi-klassiker

Roon med helgalen musikstreamer

Yamaha-produkter blir Roon-godkända

Ljudet av 725 hk och 1420 watt

Anläggningen som ersätter soundbaren

Vackra rörförstärkare från Jadis

Galen förstärkare från Linn

WaveLab 12: Den största uppdateringen någonsin

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen