Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: Bärbar kassett-bandspelare(!) från FiiO

FiiO accepterar inte att CES bara handlar om framtida teknik. På mässan visar de upp sin nya bärbara kassettbandspelare(!) FiiO CP13.

Av / 2024-01-10 - 22:05
CES 2024: Bärbar kassett-bandspelare(!) från FiiO

Har alla blivit galna? Vi vet inte, men vad vi vet är att det kommit ut en ny portabel kassettbandspelare(!) i form av FiiO CP13.

Kassettbandspelaren är 60 år gammal

Musikkassetten firade 60 år förra året, ett format som de flesta har avfärdat som dött sedan länge. De flesta av de kassetter vi växte upp med har förmodligen skänkts bort på loppmarknader eller kastats för länge sedan. Det kanske vi borde ångra nu. Det visar sig nämligen att kassettförsäljningen nu har en uppåtgående trend, vilket bevisas av att artister som Billie Eilish, Taylor Swift och Rammstein, bland andra, alla har släppt musik på kassett under de senaste åren. Nej, det är inga enorma försäljningssiffror, men tillräckligt för att få vissa utrustningstillverkare att reagera.

Läs också Tillbaka till framtiden med trådlös kassettspelare Modernare än någonsin: Kassettbandspelaren från We Are Rewind har Bluetooth och fungerar med trådlösa hörlurar.

För ett tag sedan såg vi att det franska företaget We Are Rewind har skapat en portabel kassettbandspelare inspirerad av Sonys första Walkman. Och nu är även FiiO på banan med sin CP13. Även den är en blinkning till Walkman från 1979.

FiiO CP13 cover CES24
Foto: FiiO

15 timmars speltid

Kassettbandspelaren finns i tre färger: vit, svart och tvåfärgad blå/silver. Den har också ett inbyggt uppladdningsbart batteri med upp till 15 timmars speltid och laddas via USB-C. USB-C-kontakten kan såvitt vi vet inte användas för att överföra musik från kassett till dator. Tyvärr.

Medan kassettbandspelaren från We Are Rewind har Bluetooth, så att man kan spela musik via trådlösa hörlurar, saknar FiiO-spelaren detta. FiiO CP13 saknar också en inspelningsknapp, så du får göra dina blandband med något annat.

FiiO CP13: Pris och tillgänglighet

Priset på FiiO kommer att vara ”under 130 dollar”, så det är en bra utgångspunkt att den hamnar runt 1500 kronor. Den kommer att lanseras senare i år.

Tillverkarens webbplats

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

FiiO återupplivar Discman

Ny toppmodell i Regas MM-pickupserie

Genomskinlig kassettbandspelare väcker entusiasm

Kompakt streamingförstärkare

Förstärkaren som "ingen" har råd med

AirPlay: Lossless, sedan lossy, sedan lossless igen

Du kanske behöver en sådan

Får efterlängtade funktioner

Nytt rekord i antal högtalare

Ny pickup-generation från Rega

Förbättrar flaggskeppet

Ny streamer från McIntosh

Rulla till toppen