Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bladelius Ask är ett kraftpaket

Kan fås med strömningsmodul och phono-steg.

Skrivet av / 2022-08-16 - 22:27
Bladelius Ask är ett kraftpaket

Jag kan inte minnas senast vi hörde från Bladelius. Som på sin tid blev geniförklarade för bland annat sina kraftfulla och extremt välspelade förstärkare. Nu bryts tystnaden med en helt ny produkt som heter Ask. Inte att förväxla med Bladelius tidigare modell som hette Ask, för den här är helt annorlunda på många viktiga områden.

Den integrerade förstärkaren är byggd som en klassisk Bladelius-konstruktion med Current Feedback – strömåterkoppling – kortare signalväg med ett spänningsförstärkarsteg och fullt balanserade kretsar.

Förstärkaren kan utrustas med en DAC- och strömningsmodul, som utökar anslutningarna med flera digitala ingångar och streaming.  Den digitala omvandlaren ska ha ett signal/brusförhållande som är bättre än 134 dB. Och det stöder format som DSD upp till 1024 och MQA-filer.

DAC-modulen stöder strömning upp till 32-bit/728 kHz och spelar musik från Tidal, Spotify, Qobuz – och naturligtvis har den stöd för AirPlay och Roon.

Ask.2
Ask kan styras från en anpassad app. (Foto: Bladelius)

Förstärkaren kan leverera 2 x 220 watt i 8 ohm (2 x 400 watt i 4 ohm) och har en generös strömförsörjning på 2000 VA med en transformator från Noratel.

Motstånden är gjorda av metallfilm (0,1%), och kondensatorerna använder polypropen, medan de analoga och digitala strömförsörjningarna är separerade för att förhindra att brus läcker över till den analoga delen av förstärkaren.

Du kan också utrusta Ask med en MM/MC-modul som passar de flesta pickuper.

Bladelius Ask finns som en rent integrerad analog förstärkare för 64 990 kr, eller 78 990 kronor med DAC- och strömningsmodulen monterad. Phono-steget kostar 7 990 kronor.

 

Bladelius Thor Mk-III Novitas

Integrerad dynamikbomb

Integrerade Bladelius Thor är fulländad i sin tredje utgåva. En riktig dynamikbomb som dessutom finns med digitalingångar.

Läs hela testet

Bladelius Saga och Ymer

Urnordisk gudakraft

Om du inte har råd med den här förstärkarkombination bör du kanske inte provlyssna. Du kan ångra dig. Bladelius kombinerar slagkraftigheten från Tors hammare med Frejas prakt, och kan förändra din syn på hifi för alltid.

Läs hela testet
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

Trådlös skivspelare

HIGH END-mässan i München närmar sig

Skivspelare med inbyggd förstärkare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen