TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bladelius Ask är ett kraftpaket

Kan fås med strömningsmodul och phono-steg.

forfatter
Publicerad 2022-08-16 - 22:27

Jag kan inte minnas senast vi hörde från Bladelius. Som på sin tid blev geniförklarade för bland annat sina kraftfulla och extremt välspelade förstärkare. Nu bryts tystnaden med en helt ny produkt som heter Ask. Inte att förväxla med Bladelius tidigare modell som hette Ask, för den här är helt annorlunda på många viktiga områden.

Den integrerade förstärkaren är byggd som en klassisk Bladelius-konstruktion med Current Feedback – strömåterkoppling – kortare signalväg med ett spänningsförstärkarsteg och fullt balanserade kretsar.

Förstärkaren kan utrustas med en DAC- och strömningsmodul, som utökar anslutningarna med flera digitala ingångar och streaming.  Den digitala omvandlaren ska ha ett signal/brusförhållande som är bättre än 134 dB. Och det stöder format som DSD upp till 1024 och MQA-filer.

DAC-modulen stöder strömning upp till 32-bit/728 kHz och spelar musik från Tidal, Spotify, Qobuz – och naturligtvis har den stöd för AirPlay och Roon.

Ask.2
Ask kan styras från en anpassad app. (Foto: Bladelius)

Förstärkaren kan leverera 2 x 220 watt i 8 ohm (2 x 400 watt i 4 ohm) och har en generös strömförsörjning på 2000 VA med en transformator från Noratel.

Motstånden är gjorda av metallfilm (0,1%), och kondensatorerna använder polypropen, medan de analoga och digitala strömförsörjningarna är separerade för att förhindra att brus läcker över till den analoga delen av förstärkaren.

Du kan också utrusta Ask med en MM/MC-modul som passar de flesta pickuper.

Bladelius Ask finns som en rent integrerad analog förstärkare för 64 990 kr, eller 78 990 kronor med DAC- och strömningsmodulen monterad. Phono-steget kostar 7 990 kronor.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Bladelius Thor Mk-III Novitas

Integrerade Bladelius Thor är fulländad i sin tredje utgåva. En riktig dynamikbomb som dessutom finns med digitalingångar.

Bladelius Saga och Ymer

Om du inte har råd med den här förstärkarkombination bör du kanske inte provlyssna. Du kan ångra dig. Bladelius kombinerar slagkraftigheten från Tors hammare med Frejas prakt, och kan förändra din syn på hifi för alltid.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
lbpluss
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
lbpluss
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
lbpluss
Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?
De bästa nätverksspelarna Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.
Följ Ljud & Bild