TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bang & Olufsen Beosystem 72-22

B&O-anläggning i begränsat antal.

forfatter
Publicerad 2022-03-07 - 16:20

När man bygger något i ett väldigt begränsat antal blir prislappen ofta ganska så häftig – och när Bang & Olufsen gör det kostar det garanterat fläsk. Kolla här bara.

Beosystem 72-22 är en komplett anläggning som firar att det är 50 år sedan B&O lanserade skivspelaren Beogram 4000. Alltså 1972–2022.

Spelaren är hjärtat i jubileumsanläggningen, som även består av ett par aktiva och trådlösa Beolab 18-högtalare, en Beoremote Halo-fjärrkontroll samt en handgjord möbel med plats för vinylskivor.

Högt pris

Bang Olufsen Beosystem 7222 III
Bang Olufsen Beosystem 72-22 III. Foto: Bang & Olufsen

Snyggt som katten, och med en prislapp i samma stil. Beosystem 72-22 ska bara byggas i 30 exemplar och enbart för den nordamerikanska marknaden, och där är priset satt till 45 000 dollar. Plus moms.

Vi som tyckte att den återuppståndna versionen av spelaren Beogram 4000c var dyr…

Bang Olufsen Beosystem 7222 IV
Bang Olufsen Beosystem 7222 IV. Foto: Bang & Olufsen

Det sägs inget om någon liknande anläggning för den europeiska marknaden, men vi kan ju alltid hoppas. Helst med en lite mer dräglig prislapp.

Läs också Bang & Olufsen för designmedvetna musikälskare Bang & Olufsen Beolab 28 ser inte ut som ett råskinn, men överraskar med en ovanligt potent och välbalanserad ljudbild.
Beolab 28
Bang Olufsen Beosystem 7222 II 989x937 1 Bang Olufsen Beosystem 7222 I 989x556 1
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend