Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Strömma musiken med själ

Med den här nätverksspelaren från Aurender räknar vi med att musiken når nya höjder.

Av / 2021-06-28 - 16:08
Strömma musiken med själ

Det är inte många som har ett lika stort urval av stationära musikspelare som koreanska Aurender. Ingen av dem är billiga, de börjar på 32 000 kronor för N-100H med 2 TB hårddisk och nätverksfunktioner och du måste gå upp till svindlande 198 000 kronor för toppmodellen A30 med 10 TB hårddisk, CD-ripper och inbyggd DAC.

Nu lanseras N200 lanseras, som bygger på den näst dyraste modellenN20 men har en något enklare konstruktion.

Dubbel strömförsörjning

N200 har en linjär strömförsörjning med dubbla ringkärnetransformatorer, en till strömningsdelen och en till ljudutgångarna. Spelaren har också en inbyggd strömförsörjning med buffertström (UPS) som ser till att elektronik och hårddisk inte skadas vid strömavbrott.

Blixtsnabbt minne

Aurender N200 har en fyrkärnig Intel-processor och buffertminnet är uppgraderat med en blixtsnabb 240 GB NVMe SSD som reagerar omedelbart och gör strömningen helt sömlös, oavsett om du spelar musik från Tidal/Qobuz eller musik lagrad på en intern hårddisk.

Oavsett om du spelar musik från den inbyggda hårddisken, Tidal, Qobuz eller Spotify Connect, läggs spellistan på den inbyggda buffertt-SSD:n, som i kombination med en högkvalitativ digital USB Audio Class 2.0-ljudutgång utlovar optimal överföring av signalen till en digitalomvandlare. Någon sådan finns nämligen inte inbyggd i N200, den är en renodlad nätverksspelare.

Aurender N200 black-gigapixel-standard-width-3840px
Foto: Aurender

Kan ha två hårddiskar

N200 har dubbla portar för enkel installation av två 2,5-tums SATA-hårddiskar (7 och 15 mm). Börja med en hårddisk och utöka vid behov med en extra. Naturligtvis kan det också vara en SSD, om du är allergisk mot ljudet av en snurrande hårddisk.

Ett rejält skal av aluminium ger optimala arbetsförhållanden och temperatur för elektronik och hårddisk utan att det behövs någon fläkt. Allt för att ge den tystaste musikupplevelsen.

Smidig app

Aurender har en egen mobil-app för styrningen som är både smidig och användarvänlig och finns till både iOS- och Android-mobiler och -surfplattor. Där kan du till exempel söka efter artist, album eller år, och upplevelsen är densamma oavsett om du spelar från hårddisk, Tidal eller Qobuz. Oavsett hur stor din musiksamling är lovar Aurender enkel översikt med albumomslag från alla skivor.

De flesta filformat stöds, inklusive FLAC, ALAC, AIFF, WAV och DSD (upp till DSD512). Det sägs ingenting om MP3, fast å andra sidan köper du knappast en så dyr spelare för MP3-samlingen. Filer stöds med upplösningar upp till 32 bit/384 kHz.

Aurender N200: Pris och tillgänglighet

Aurender N200 kostar 65 000 kronor och förväntas dyka upp i butik i början av augusti.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Revuelto får bättre ljud

Gitarrformad kändisspelare

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Dansk debut som det svänger om

Nu har de gjort en DAC

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

Rulla till toppen