TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Årets ljudprodukt

forfatter
Publicerad 2012-03-10 - 16:04

Devialet D-Premier

 

Uppenbarelsen

Den är ett av de mest innovativa och friska inhoppen på High End-arenan på år och dag. Inte för att det inte finns High End-ljudkvalitet på andra håll – det gör det absolut – utan för att vi aldrig stött på en produkt som kombinerar så många egenskaper. Och bemästrar dem alla.

D-Premier är en unik hybridförstärkare som förenar det allra bästa från olika världar. Utöver vanliga analoga ingångar har den inbyggd D/A-omvandlare (24 bit/192 kHz), skivspelaringång och HDMI-ingång för videokällor, samt trådlöst stöd för streaming.

De flesta ingångarna kan konfigureras på ett minneskort (SD) från Devialets webbplats och ändringarna laddas in i förstärkaren nästa gång man slår på strömmen. På så sätt kan man välja hur många digitala ingångar man ska använda, och vilka som ska vara digitala och analoga.

D-Premier lämnar 240 watt per kanal och använder sig av något som kallas Analog-Digital Hybrid-teknik (ADH). Rent praktiskt innebär det att ett klassiskt analogt (klass A) förstärkarsteg levererar musiksignalen till högtalarterminalerna på baksidan, medan ett digitalt steg (klass D) levererar strömmen som behövs för att höja effekten.

Förstärkaren låter lika läckert och raffinerat som dess blanka yttre antyder. Den har en silkeslen och dynamisk ljudkaraktär och ett knivskarpt fokus i hela ljudbilden. Utan att låta kall, klinisk eller hård. Tvättäkta High End, fast gjort på ett mycket smartare sätt.

Läs recensionen här


Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dynaudio gör det enkelt med trådlösa Focus Du behöver bara två Focus-högtalare för att streama musik
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
Yamaha släpper trådlös high-end-förstärkare och ny golvhögtalare Superspännande integrerad förstärkare med streaming och DAC.
Spektakulärt från Monitor Audio Monitor Audio firar 50 år med några mycket besynnerliga högtalare.
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend