Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Årets ljudprodukt

Av / 2012-03-10 - 16:04
Årets ljudprodukt

Devialet D-Premier

 

Uppenbarelsen

Den är ett av de mest innovativa och friska inhoppen på High End-arenan på år och dag. Inte för att det inte finns High End-ljudkvalitet på andra håll – det gör det absolut – utan för att vi aldrig stött på en produkt som kombinerar så många egenskaper. Och bemästrar dem alla.

D-Premier är en unik hybridförstärkare som förenar det allra bästa från olika världar. Utöver vanliga analoga ingångar har den inbyggd D/A-omvandlare (24 bit/192 kHz), skivspelaringång och HDMI-ingång för videokällor, samt trådlöst stöd för streaming.

De flesta ingångarna kan konfigureras på ett minneskort (SD) från Devialets webbplats och ändringarna laddas in i förstärkaren nästa gång man slår på strömmen. På så sätt kan man välja hur många digitala ingångar man ska använda, och vilka som ska vara digitala och analoga.

D-Premier lämnar 240 watt per kanal och använder sig av något som kallas Analog-Digital Hybrid-teknik (ADH). Rent praktiskt innebär det att ett klassiskt analogt (klass A) förstärkarsteg levererar musiksignalen till högtalarterminalerna på baksidan, medan ett digitalt steg (klass D) levererar strömmen som behövs för att höja effekten.

Förstärkaren låter lika läckert och raffinerat som dess blanka yttre antyder. Den har en silkeslen och dynamisk ljudkaraktär och ett knivskarpt fokus i hela ljudbilden. Utan att låta kall, klinisk eller hård. Tvättäkta High End, fast gjort på ett mycket smartare sätt.

Läs recensionen här


Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

Trådlös skivspelare

0
Rulla till toppen