Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Arcam överraskar med tre nya streamingprodukter

På High End-mässan i München presenterade Arcam tre nya spännande produkter i sin senaste Radia-serie: Arcam Radia ST25, SA35 och SA45.

Av / 2024-05-15 - 14:11
Arcam överraskar med tre nya streamingprodukter

De nya Radia ST25, SA35 och SA45 utökar den nya Radia-serien från fem till åtta modeller. Sedan tidigare finns förstärkarna A5, A15 och A25, skivspelaren CD5 och musikstreamern ST5. Med de tre nya produkterna får hela sortimentet omedelbart ett modernare utseende.

Arcam ST25
Radia ST25. Foto: Arcam

Arcam Radia ST25

För många kommer stjärnan i den nya trion att vara Arcam Radia ST25; en digital ljudspelare som är skräddarsydd för dem som har befintliga separata ljudanläggningar, eller för dem som vill bygga en ny Radia-anläggning från grunden. ST25 har en ny plattform för digitalt ljud och streaming, en strömförsörjning med en nyutvecklad toroidtransformator och ett förbättrat användargränssnitt med en läcker högupplöst färgskärm.

Radia SA35-resized
Radia SA35. Foto: Arcam

Arcam Radia SA35 och SA45

Radia SA35 och SA45 är däremot streamingförstärkare som bygger på den senaste plattformen och Arcams framstående klass G-förstärkarteknik. De här mångsidiga enheterna passar in i både traditionella och moderna ljudanläggningar, med en omkopplingsbar MC/MM phono-ingång för vinylentusiaster och HDMI ARC ljudretur för anslutning till din TV. Och med tvåvägs aptX Adaptive Bluetooth kan du enkelt strömma musik direkt till systemet från din mobiltelefon, eller från systemet till dina trådlösa hörlurar.

Hjälten av de två är Radia SA45. Med fullt balanserade digitala och analoga signalvägar, en ny strömförsörjning och hela 180 watt per kanal i 8 ohm och 300 watt i 4 ohm är det här ett kraftpaket till allt-i-ett-förstärkare. SA35 är inte heller att leka med, med 120 watt per kanal i 8 ohm och 220 watt i 4 ohm, och en tilltalande 6,5-tums högupplöst skärm.

Arcam Radia SA45(2)-resized
Radia SA45. Foto: Arcam

Dirac Live

Som om inte allt detta vore nog levereras både SA35 och SA45 med Dirac Live rumskorrigering för att optimera ljudupplevelsen i ditt lyssningsrum. Varje modell levereras också med en mätmikrofon och fjärrkontroll för att göra kalibreringen till en barnlek.

Arcam Radia ST25, SA35 og SA45: Pris och tillgänglighet

Vi är mycket spända på vad de nya produkterna har att erbjuda. Även om vi måste vänta till september innan vi kan lägga vantarna på dem, är det ingen tvekan om att Arcam har gett oss något att se fram emot.

Priserna är 1799 euro för ST25, 3499 euro för SA35 och 4999 euro för SA45.

Den svenska återförsäljaren är Bülow Steensen.

Mer info: arcam.co.uk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Dansk debut som det svänger om

Nu har de gjort en DAC

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

NAD-integrerad lovar toppljud till ett budgetpris

FiiO släpper flera produkter

Ljud & Bild
Rulla till toppen