TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Apple Music får Hi-Res Lossless

Apple Music är på gång med en uppgradering.

forfatter
Publicerad 2021-05-17 - 07:42

För bara några dagar sedan kunde vi avslöja att Apple förmodligen kommer att lansera AirPods 3, den tredje versionen av märkets trådlösa öronproppar, redan denna vecka.

I samma veva skrev vi att Apple också är på gång med en high fidelity-version deras musiktjänst Apple Music. Något mer konkret än så visste vi inte då, men nu när den officiella lanseringen närmar sig – Apple har släppt en teaser som går att se i Music-appen – så kryllar det av rykten på nätet.

 

(Foto: Peter Gotschalk)

The Verge skriver att kod som har hittats i både Android- och webbversionerna av Apple Music hänvisar till ”Lossless” och ”Hi Res Lossless”. Dessutom avslöjar kod i Android-appen att den förlustfria versionen kommer att erbjuda 24 bit/48 Hz-strömning och att hi-res lossless går att strömma med 24 bit/192 kHz.

 

Större mängder data i Apple Music

De två uppgraderade versionerna kommer att kräva mer utrymme. För närvarande använder tjänsten 6 MB data för att strömma en tre minuter lång låt. Med lossless kommer det att krävas 36 MB och hi-res lossless kräver så mycket som 145 MB data för att strömma en låt.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Föredrar bra inspelningar Trots att Elipson P1 är märkets första förförstärkare är den behagligt fri från barnsjukdomar. Om du letar efter en förstärkarkombination i den övre änden av premiumklassen kan svaret mycket väl vara franskt.
Audio-Technica firar 60 med AT-ART20 Mycket speciell Moving Coil pickup
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend