TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Apple Music får Hi-Res Lossless

Apple Music är på gång med en uppgradering.

För bara några dagar sedan kunde vi avslöja att Apple förmodligen kommer att lansera AirPods 3, den tredje versionen av märkets trådlösa öronproppar, redan denna vecka.

I samma veva skrev vi att Apple också är på gång med en high fidelity-version deras musiktjänst Apple Music. Något mer konkret än så visste vi inte då, men nu när den officiella lanseringen närmar sig – Apple har släppt en teaser som går att se i Music-appen – så kryllar det av rykten på nätet.

 

(Foto: Peter Gotschalk)

The Verge skriver att kod som har hittats i både Android- och webbversionerna av Apple Music hänvisar till ”Lossless” och ”Hi Res Lossless”. Dessutom avslöjar kod i Android-appen att den förlustfria versionen kommer att erbjuda 24 bit/48 Hz-strömning och att hi-res lossless går att strömma med 24 bit/192 kHz.

 

Större mängder data i Apple Music

De två uppgraderade versionerna kommer att kräva mer utrymme. För närvarande använder tjänsten 6 MB data för att strömma en tre minuter lång låt. Med lossless kommer det att krävas 36 MB och hi-res lossless kräver så mycket som 145 MB data för att strömma en låt.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.