Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Apple Music får Hi-Res Lossless

Apple Music är på gång med en uppgradering.
Apple Music logo

För bara några dagar sedan kunde vi avslöja att Apple förmodligen kommer att lansera AirPods 3, den tredje versionen av märkets trådlösa öronproppar, redan denna vecka.

I samma veva skrev vi att Apple också är på gång med en high fidelity-version deras musiktjänst Apple Music. Något mer konkret än så visste vi inte då, men nu när den officiella lanseringen närmar sig – Apple har släppt en teaser som går att se i Music-appen – så kryllar det av rykten på nätet.

 

(Foto: Peter Gotschalk)

The Verge skriver att kod som har hittats i både Android- och webbversionerna av Apple Music hänvisar till ”Lossless” och ”Hi Res Lossless”. Dessutom avslöjar kod i Android-appen att den förlustfria versionen kommer att erbjuda 24 bit/48 Hz-strömning och att hi-res lossless går att strömma med 24 bit/192 kHz.

Annons

 

Större mängder data i Apple Music

De två uppgraderade versionerna kommer att kräva mer utrymme. För närvarande använder tjänsten 6 MB data för att strömma en tre minuter lång låt. Med lossless kommer det att krävas 36 MB och hi-res lossless kräver så mycket som 145 MB data för att strömma en låt.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.