Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

4K-projektorer med bra ljusstyrka brukar kosta en förmögenhet, men det vill XGIMI ändra på.

Skrivet av / 2023-09-11 - 16:57
XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

 

Även om TV-skärmarna blir större och större är projektorer fortfarande en effektiv lösning när man vill ha en stor bild. Kinesiska XGIMI är kända för sina prisvärda 4K-projektorer, och nu är tillverkaren redo med den nya flaggskeppsmodellen HORIZON Ultra. Den uppges vara världens första hemmabioprojektor med Dolby Vision HDR-stöd.

Frame5HorizonultraproductPic Frame2HorizonultraproductPic
<
>
XGIMI Horizon Ultra. (Foto: Tillverkaren)

XGIMI Horizon Ultra

För att få en bra visningsupplevelse av HDR-innehåll (High Dynamic Range) med projektorer är det viktigt med bra ljusstyrka. Projektormarknaden har länge använt antingen laser- eller LED-baserade ljuskällor, men XGIMI hävdar att deras nya Dual Light-system med både laser och LED kommer att ge en bra kombination av brett färgomfång och hög ljusstyrka. Horizon Ultra uppnår en ljusstyrka på upp till 2300 lumen, vilket är jämförbart med Sonys 4K-projektorer till ett betydligt högre pris. Det återstår förstås att se hur bildkvaliteten blir i praktiken!

Projektorn har flera smarta funktioner. Den kan t.ex. ta hänsyn till färgen på din vägg och korrigera färgåtergivningen därefter (även om de flesta nog föredrar en riktig duk). Projektorn har också funktioner som Auto-Keystone och autofokus, vilket bör göra det lättare att få rätt bild. Detta gör den lämplig för både tillfälliga uppställningar och permanenta installationer. Projektorn har två HDMI-ingångar inklusive eARC. Den har också ett smart användargränssnitt med Android 11, som ger tillgång till ett brett utbud av streamingtjänster och appar. Den har också ett inbyggt högtalarsystem från Harman Kardon. För gamers är det värt att notera stöd för upp till 4K/60Hz och en input lag på 18ms.

Läs också Den här smarta projektorn kör Android-TV XGIMI Horizon Pro kan streama 4K Ultra HD-video direkt på väggen och har inbyggt ljud från Harman Kardon.

Pris och tillgänglighet

XGIMI Horizon Ultra börjar säljas den 15 september via XGIMIs webbplats och auktoriserade återförsäljare. Priset är 1899 euro, motsvarande nästan 25 000 kronor.

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

1 reaktion på ”XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision”

 1. Inget slår en Sony eller JVC projektor med dess fina optik och äkta 4K teknik ! Därav priset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

 • Prova LB+ i 14 dagar
  Bara 14:-

  Förnyas efter 14 dagar, ingen bindningstid.

 • LB+ Total i 12 mån
  Bara 125 kr/mnd

  Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Smart och ljusstark 4K-projektor

Denon-receiver tar Atmos-hemmabio till medelstora rum

8K-hemmabioljud till lågpris

Yamaha lanserar nya ljudlimpor

Sonys nya högtalare är något mycket speciellt

Dirac ART tar rumskorrigering till nya höjder

Rulla till toppen