Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Steam slutar fungera med Windows 7 och 8 nästa år

Valve drar ur proppen för gamla Windows-versioner den 1 januari 2024

Skrivet av / 2023-04-01 - 17:00
Steam slutar fungera med Windows 7 och 8 nästa år

Har du en gammal speldator i källaren där du kör lite äldre spel från Valves speltjänst Steam? Då kanske du inte har brytt dig om att uppgradera från en gammal Windows 7 eller Windows 8. Men nu blir du så illa tvungen, för Steam kommer sluta fungera på de plattformarna vid nyår.

Det meddelar Valve i ett kort tillkännagivande. Anledningen är att Steam-shoppen använder sig av Google Chrome, som inte längre funkar på äldre Windowsversioner. De kommer dessutom att uppgradera Steam så att den förlitar sig på säkerhetsfunktioner som bara finns i Windows 10 och 11.

Hejdå Windows 7 (Skärmavbild: Microsoft)

Nu är det kanske ingen jättegrej, med tanke på att Valve rapporterar att bara 2 procent av spelarna kommer drabbas. Det är å andra sidan bara lite färre än de 2,37 procenten Mac-användare och lite mer än de 1,27 procent som kör Linux.

Det är dessutom ändå hög tid att uppgradera datorn då Microsoft slutade stödja Windows 7 i januari 2020 och Windows 8.1 slutade stödjas i januari 2023. Det innebär att det inte kommer några säkerhetsuppdateringar, vilket gör datorn väldigt utsatt för hot om den är uppkopplad på internet.

Läs också:

Här är nya Windows 11

Här är de viktigaste nyheterna om nya Windows, som senare i år ersätter Windows 10 efter sex års trogen tjänst.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Spelexperter drar på sig kostymen

MSI i racingdesign

Kan Sony skapa en ny marknad med sina nya öronproppar?

Efterlängtad spelkonsol kommer nu!

Nu kan den beställas!

Asus på väg med handhållen spelkonsol baserad på Windows 11

Rulla till toppen