Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Steam slutar fungera med Windows 7 och 8 nästa år

Valve drar ur proppen för gamla Windows-versioner den 1 januari 2024

Av / 2023-04-01 - 17:00
Steam slutar fungera med Windows 7 och 8 nästa år

Har du en gammal speldator i källaren där du kör lite äldre spel från Valves speltjänst Steam? Då kanske du inte har brytt dig om att uppgradera från en gammal Windows 7 eller Windows 8. Men nu blir du så illa tvungen, för Steam kommer sluta fungera på de plattformarna vid nyår.

Det meddelar Valve i ett kort tillkännagivande. Anledningen är att Steam-shoppen använder sig av Google Chrome, som inte längre funkar på äldre Windowsversioner. De kommer dessutom att uppgradera Steam så att den förlitar sig på säkerhetsfunktioner som bara finns i Windows 10 och 11.

Hejdå Windows 7 (Skärmavbild: Microsoft)

Nu är det kanske ingen jättegrej, med tanke på att Valve rapporterar att bara 2 procent av spelarna kommer drabbas. Det är å andra sidan bara lite färre än de 2,37 procenten Mac-användare och lite mer än de 1,27 procent som kör Linux.

Det är dessutom ändå hög tid att uppgradera datorn då Microsoft slutade stödja Windows 7 i januari 2020 och Windows 8.1 slutade stödjas i januari 2023. Det innebär att det inte kommer några säkerhetsuppdateringar, vilket gör datorn väldigt utsatt för hot om den är uppkopplad på internet.

Läs också:

Här är nya Windows 11

Här är de viktigaste nyheterna om nya Windows, som senare i år ersätter Windows 10 efter sex års trogen tjänst.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen