Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Philips Evnia 49-tums OLED-spelskärm i bredformat

Philips lanserar massiv 32:9 spelskärm med hög uppdateringsfrekvens och Ambiglow.

Av / 2023-08-23 - 09:10
Philips Evnia 49-tums OLED-spelskärm i bredformat

Under sitt gamingvarumärke Evnia lanserar Philips nu en extra bred spelskärm med QD-OLED-panel som borde locka många PC-gamers.

Skärmen är hela 48,9 tum stor och i 32:9 bildformat, vilket gör skärmen 1,2 meter bred! Med en upplösning på 5120 x 1440 ska den ändå upplevas som högupplöst när man sitter nära den. Den är dessutom böjd, med en radie på 1800R så att kanterna inte ska upplevas som för långt bort från centrum.

Panelen är QD-OLED med en kontrast på hela 15 000 000:1, vilket borde ge bra upplevd bildkvalitet. Den har även 10 bits färgåtergivning för jämnare övergångar och en ljusstyrka på 450 nits. Den är certifierad för VESA DisplayHDR True Black 400, vilket ska ger mer detaljer i skuggorna där fiender kan gömma sig.

Med en uppdateringsfrekvens på 240 hertz ska spelen flyta jämnt. Skärmen har även USB-C-anslutning så att du kan överföra bild till den och samtidigt ladda din laptop med en enda sladd. Skärmen har dessutom fyra stycken högtalare på 7,5 watt styck, med DTS-stöd.

Foto: Philips

Skärmen har även Ambiglow, en term som de inte förklarar närmare. Men vi misstänker att MMD, som gör Philips skärmar, helt enkelt inte kan kalla det Ambilight som TP Vision, företaget som gör Philips TV-apparater gör. Det vill säga att LED-belysning på baksidan återskapar det som visas på skärmen, vilket ger en mer uppslukande upplevelse.

Pris och tillgänglighet

Philips Evnia 49M2C8900 börjar säljas i september till ett rek pris på 22 700 kronor.

Läs mer hos Philips.

Läs också:

Philips 27M1F5800

En sagolik spelskärm

Vill du ha en fantastisk spelkänsla och dessutom neutrala och bra färger direkt ur kartongen så är det här rätt skärm för dig.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fortnite tillbaka på iOS

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Första UPS:en för spelare

Platt tangentbord kan nästan skickas som ett brev

Razers nya gamingmus väger endast 55 gram

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Rulla till toppen